Projekt domečku

Autor: Kačka a Míša (20 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
13. 11. 2022
2 komentáře
Projekt domečku
Příspěvek stavebníka

Jaký typ domu?

Dlouho jsme přemýšleli, jak vlastně chceme, aby náš dům vypadal. Váhali jsme nejvíce asi nad tím, zda plochou či sedlovou střechu .Nakonec jsme se rozhodli pro sedlovou z praktických důvodů jako je odklízení sněhu či starání se více o tu plochou střechu . Rozhodli jsme se dům opravdu navrhnout podle sebe , aby jsme byli spokojení. Přítel jako správný blázen do aut dal podmínku , že chce garáž min. 50m2 😁.

Když jsme dali poptávku firmám, aby nám vyčíslili, za kolik by nám tento dům postavili, protočili jsme oči a věděli jsme, že tudy cesta nevede.

Projekt domečku

Projektant

Po uvážení, že dům postavíme dle naší představy a za pomocí sebe a firem jsme zašli za projektantem a začali řešit jeho postřehy a názory na náš návrh. Návrh se moc nezměnil, jen jsme pozměnili pár pokojů, aby vznikla co nejmenší plocha chodby. Snažili jsme se technickou místnost mít kousek od koupelny a WC a za domem bylo místo na tepelné čerpadlo.

Velikost domů po všech úpravách je 208m2 . Po různých konverzací jsme se snažili dát technickou místnost co nejblíže ke koupelně a WC a zároveň , aby byla tam kde bude hned za zdí tepelné čerpadlo. Také jsme chtěli , aby bylo možné procházet technickou místností z garáže z praktických důvodů jako je nákup při ošklivém počasí nebo , když bude chlap si hrát s autem , aby se rovnou převlékl a hodil v technické místnosti špinavé věci do pračky.

Dům bude postavený z Ytongu 45 bez zateplení, střecha plechová, WC + Koupelna dlažba jinak plovoucí podlaha . Podlahové vytápění všude krom garáže a špajzky. Barva domu bílo-černo-šedá.

Doba přípravy projektu a projektové dokumentace : Tři měsíce

Reklama
Projekt domečku

Náklady

Název položkyCena
Geologický průzkum
3 008 Kč
Projektant
60 000 Kč
Celkem63 008 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kačka a Míša
Kačka a Míša (20 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací