Pozemek, aneb co vše vás může potkat

Autor: Kačka a Míša (20 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
12. 11. 2022
0 komentářů
Pozemek, aneb co vše vás může potkat
Příspěvek stavebníka

Nevinný pozemek s kupou starostí

Po x týdnech co jsme hledali každý den a pokoušeli se najít naše budoucí místo pro náš domov, jsme moc nepochodili. Věděli jsme, že chceme bydlet v okolí Chrudimi , aby jsme to měli kousek od rodičů přítele. Zároveň jsme to chtěli i kousek od města a aby v té vesnici byla škola a škola a nejlépe nějaký obchod (ne nebyli jsme náročný😁) a ideální velikost pozemku jsme se shodli mezi 900-1500m2 . Jednoho dne jsem našla pozemek nedaleko Slatiňan, ale bohužel už byl prodaný. Pokusila jsem štěstí a zavolala realiťákovi, zda nemá něco jiného a světe div se, měl a dokonce hned vedle! No to jsme ještě nevěděli, co nás čeká .

Štoly? Chemická továrna? O tom nic nevím!

Pán nám tedy pozemek ukázal. Z mé strany zděšení, kolik je na tom pozemku stromů, keřů a kopců! Ze strany partnera zas radost ,,hurá dřevo v ceně"! Po prodiskutování jsme se shodli ,že jsme zatím pro a řešili jsme další věci. Po pár dnech od rozhodnutí mi volá tchýně, jestli nám někdo řekl, že ve vesnici jsou štoly od bývalé továrny, co byla hned naproti našemu pozemku. Hmmm ne? A tak jsme začali řešit, kde získáme informace, zda je pozemek v pořádku. Po pár hodinách hledání jsme zjistili, že je potřeba zažádat Bánský úřad. Po dnech nám přišlo vyjádření s mapou vyskytovaných štol ve vesnici .

Reklama

Vodovodní trubka? Jo tak to nevíme komu patří...

Po pracném vyřešení jednoho problému následoval hned další . Po zeptání, kde se dá napojit na inženýrské sítě, nám bylo řečeno, že kanalizace a elektrika není problém, že vedou podél hranici pozemku, ale vodovodní trubka, která tam vede též, vlastně nemá majitele. Obrátili jsme se na starostu, který nám řekl, že vodovodní trubka nejspíše patří jednomu sousedovi, co to kdysi koupil s pozemkem. Sjednali jsme si schůzku a díky příjmení jsme zjistili, že je to známí tchána, tak jsme ho naverbovali na tu schůzku též. Pán nám řekl, že netuší, zda je jeho či ne a ani neví, kde jsou papíry od koupě. Spojili jsme se s Vakem, který nám oznámil, že je ochoten od pána tu trubku převzít. Po pár týdnech neustálého otravování to pán dořešil a trubka byla oficiálně vaku. Hurá!

Pozemek info

Musím uznat i takhle zpětně , že jsme měli velký štěstí na sousedy . Při seznamování se s jedním sousedem to dopadlo tak, že jsem jednoho dne zjistila, že semnou pracuje v práci a dokonce na stejný budově , tak jsem si za ním došla rovnou 😁.

Pozemek jsme zaplatili úvěrem s 90% s tím , že až bude hypotéka , tak se pozemek vloží do hypotéky .

Co řešit před koupí pozemku?

  1. Inženýrské sítě

  2. Podloží pozemku a zda je pozemek v pořádku (Bánský úřad)

  3. Seznámit se se sousedy kvůli budoucímu vztahu a podpisu na stavební povolení

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Výpis z katastrus
0 Kč
Notář
2 000 Kč
Pozemek
1 089 000 Kč
Celkem1 091 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Kačka a Míša
Kačka a Míša (20 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama