Ztracené bednění

Autor: Čenda a Lenda (16 příspěvků)
21. 1. 2012
0 komentářů
Ztracené bednění
Příspěvek stavebníka
Ani né týden po zalití pásů, jsme se vrhli na ztracené bednění. To jsme zakoupili u fa. BEST, zdála se nám dobrá cena, dobré reference a byla i nejblíže u nás. Pod domem jsme použili ZB 40 a u garáže 30.

Jako první jsme začali garáží, je malá, první na ráně, tak se „učíme“ nejdříve na ní. Nejdříve jsme museli očistit pásy, na které opět sjelo trochu bláta. Nechali jsme přivézt suchý beton a založila se první řada. Ještě se i připravila kanalizace v garáži, otvor pro ní byl již přichystán v zákl. pásech. U garáže budou řady dvě, hlavní zeď mezi ní a domem bude mít 9 řad a zbytek pod domem bude jen jedna řada ZB.

Na betonování garáže přijel mix-2 kubíky. Garáž se zalila do ¾, hlavní zeď celá. Po zaschnutí se tato hlavní zeď natřela penetrákem a položili jsme IPU. Dále jsme pracovali na desce u garáže a pokračovali jsme i se ZB u domu. Když se betonovala deska, tato zeď se tak ve 3-4 řadě také vylila, aby se zpevnila. Jinak jsme neustále prokládali roxory, které se místy svařily. Z jedné části u domu jsme ZB nespojili, aby mix mohl zajet až ke schodišti, poté se to hnedka dorovnalo.  Betonový základ jsme udělali dle projektu i pod krbem a komínem.

Betonování bylo pokaždé jiné, většinou ale na nic :-) když se vylévalo více řad tak to šlo, beton se svou váhou sám tlačil kam měl, u 1-2 řad katastrofa. A teprve u posledního vylévání ZB nám řidič řekl, že si příště máme říci přímo o beton do ZB, mívá jemný kamínky a pak lépe všude projde ..... no brzy.

Reklama

Menší otvory v ZB jsme nejdříve zadělávali dřevem, potom nám známý poradil to zapěnit a osvědčilo se, udrželo to a nic neproteklo.

Náklady budou uvedené v článku o zákl. desce.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Čenda a Lenda
Čenda a Lenda (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací