Projekt

Autor: Lu+Ma (22 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
11. 11. 2022
2 komentáře
Projekt
Příspěvek stavebníka

Projekt domu

V lednu 2020 jsem se začal hledat nějakého šikovného projektanta. Přečetl recenze, poptal lidí, co mají postaveno nebo stavějí, kdo jim udělal projekt domu. Pár kontaktů jsem měl. Po pár telefonátech, kde mi dva projektanti řekli, že mají plno, tak poslední, ale i ten kdo dělal nejvíce lidem co znám, byl ochotný se sejít a domluvit se.

Představa

S přítelkyní jsme si sedli a načrtli na papír naši představu a umístění na pozemek, a jelikož se pohybuju ve 3D aplikacích ve strojírenství, zhotovit návrh ve 3D bylo to nejjednodušší. Vytiskl jsem papíry a šli jsme na schůzku s projektantem.

Projekt
Reklama

Projektantování

Ukázali jsme naši představu a pobavili jsme se tak různě, aby si o nás udělal obrázek. Koukli jsme společně na naše výkresy, kde doporučil udělat nějaké korekce. Rodinný dům do L s obytným podkrovím a s garáží nad kterou bude půda, zastavěná plocha bude nějakých 183m2 . Dále jsme se pobavili o ceně a co je pro nás ochotný všechno udělat. Za nás vše v pořádku. Po dvou týdnech nám zaslal první výkresy a pohledy. Zkontrolovali jsme a zaslali zpět s pár změnama, takhle to bylo ještě asi 4x 🤷‍♂️.

Projektant také chtěl změřit radon na pozemku, to jsme si zařídil sám a zprávu o měření jsme mu zaslal, dále chtěl vědět složení země na pozemku, udělat bagrem díru a naměřit jedlotlivé vrstvy bylo to nejmenší.

Po 4 měsících, 6-ti schůzkách a po platbě zálohy jsme měli finální výkresovou dokumentaci , jak v papírové podobě, tak ve 2D, za mě velká výhoda, kdy jsme si mohl na PC cokoliv proměřit.

Na pár výkresu se můžete podívat níže. Výkresová dokumentace obsahovala:

  • Základy

  • Půdorys 1.p

  • Půdorys 2.p

  • řez domem

  • Pohledy z jednotlivých stran

  • Krov

  • Rozvody

  • technickou zprávu

  • PENB

Galerie

1.ppohledy2.p

Náklady

Název položkyCena
Dokumentace
55 000 Kč
Radon- měření
2 500 Kč
Celkem57 500 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lu+Ma
Lu+Ma (22 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama