Základové pásy II.díl

Autor: Čenda a Lenda (16 příspěvků)
16. 1. 2012
0 komentářů
Základové pásy II.díl
Příspěvek stavebníka
Začátkem srpna 2010, tedy asi tak 10 dní po zalití pásů u garáže se dobetonovala druhá polovina, pod domem. A koupili jsme ztracené bednění. 

To jsme se rozhodli použít i místo šalování na základ pod schodištěm, odsouhlasil nám to i projektant. Všude se opět rozházel štěrk makadam, který zbyl z minula. Zemnící pásy, zbytky kari sítě, čerňáky a dala se chránička na budoucí kabely. V čekání na termín zalití, nám díky krásně deštivému létu opět popadaly boky již připravených pásů ..... vybírat to byla sranda.

Jelikož máme převýšení domu o cca 1 metr, museli jsme tyto odskoky dobře zabezpečit. Znova posloužilo dobře ZB a vše co bylo po ruce. Myslím, že jsme to udělali dobře, nikde nic nepovolilo, nevyteklo ..... za to u schodiště :-) Ač se to několikrát a více lidmi kontrolovalo, jeden otvor se nějak přehlídnul a beton vytekl úplně někam jinam. Naštěstí v prostoru schodiště, takže to tam máme více vybetonované než jsme chtěli a i padlo trošku více betonu, holt za chyby se platí :-) Nemohlo se ale betonovat hnedka dál, tak se musela nejdřív zalít horní půlka. A až přijela druhá várka, cca po hodince, byl tento úsek již tvrdší a mohlo se to také dodělat, pak už nic neteklo. Dokončení bylo jako u garáže, naházet ještě čerňáky, srovnat, poměřit, udělat rýhy a dát roxory. Stejně jako minule nám po dokončení začalo pršet, to jsme si snad objednali :-) 

I když to se asi moc nelíbilo 2 elektrikářům, kteří nám zrovna montovali antoníčka. Od rána jsme poslouchali jejich nadávky na naši hlínu, tedy spíš na naše kameny :-) , nějak jim v tom nešlo kopat :-)) a to měli 2-3 metry od sloupu. Když jsme my pak měli dobetonováno a v dešti odjížděli, oni tam ještě chudáčci v pláštěnkách makali. Mno ale druhý den to už bylo hotové :-) Jinak pracovní sestava byla stejná jako minule, jen nejmenší stavební dozor chyběl.

Reklama

Vkládám také foto mého prvního pokusu o trávník. První várka moc nevzešla, koupila jsem tedy i hnojivo a další travní směsi se již zadařilo. Zelené to tedy je ale nechápu proč, samá pampeliška, bodlák a další plevel. A díky usazení zeminy a zalévání, vylezlo plno dalších kamenů, skla .....takže mám zase co tahat.

Náklady na tuto polovinu pásu : Chránička ..... 250.- Beton C12/15 – 14 kubíků ..... 26500.-   (celkově padlo na naše pásy 26 kubíků, mohlo být ale méně...) Roxory (něco zbylo z minula, něco se dokoupilo) .....1590.-

Celkové náklady uvedu v článku o zákl. desce.

Náklady

Název položkyCena
Roxory
1 590 Kč
Beton C12/15 – 14 kubíků
26 500 Kč
Chránička
250 Kč
Celkem28 340 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Čenda a Lenda
Čenda a Lenda (16 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací