Vodoměrná a kanalizační šachta

Autor: Monica (5 příspěvků)
Kategorie: Kanalizace a ČOV
15. 9. 2022
0 komentářů
Vodoměrná a kanalizační šachta
Příspěvek stavebníka

Zhruba půl roku po zakoupení pozemku jsme se dozvěděli, že se v naší lokalitě plánuje vybudování kanalizace a vodovodu.

Což sebou neslo nutnost zpracování projektu pro vodovodní a kanalizační přípojku.

Nezávisle na sobě jsme oslovili pár projektantů a vybrali si projektanta, který řešil přípojky v blízkém okolí (a měl by tak znát lokalitu a její podloží).

Kdybych se měla rozhodovat znovu vybrala bych si projektanta doporučeného PVK/PVS.

Následně jsme si museli zajistit vyjádření PVK a PVS k povolení vodovodní a kanalizační přípojky, abychom mohli žádat o územní souhlas.

Před vydáním územního souhlasu nám přišla výzva na zaplacení správního poplatku 500Kč. Po jeho zaplacení nám byl vydán územní souhlas.

S územním souhlasem jsem se pak vydala osobně na PVK a PVS uzavřít smlouvu o připojení (formulář A), kde jsem potřebovala plnou moc spolumajitele pozemku.

Do teď to bylo celkem snadné, ale nastal okamžik, kdy bylo potřeba vybrat šachty. Jaktožto úplný laik, jsem neměla žádné tušení jaké šachty pořídit.

Projektant mě odbyl ať si výběr šachty pořeším se stavbyvedoucím. Když se mi podařilo získat kontakt na stavby vedoucího od PVK a PVS, na stavební dozor k vodovodu a na stavební dozor ke kanalizaci, tak jsem zjistila, že ani oni mi s výběrem šachty nepomohou. Musela jsem si tak nastudovat několik materiálů, abych se v tom byla schopná zorientovat.

Poptala jsem několik dodavatelů šachet, ale vzhledek k tomu, že nás na pozemku trápí velké množství spodní vody, vybrali jsme si společnost, která dodává dvouplášťové šachty. Potom jsem dolazovala šířku průchodek, umístění nátoku, nátokový průměr, výšku revizních komínků a průměr tlakového potrubí, abychom mohli podepsat objednávku.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Monica
Monica (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama