Pozemek a projekt domu

Autor: Mirek a Páťa (1 příspěvek)
Kategorie: Projekt domu
4. 4. 2022
0 komentářů
Pozemek a projekt domu
Příspěvek stavebníka

Ahoj

Jmenuji se Mirek a se svou přítelkyní Patricií jsme se rozhodli, že naše soužití v panelovém bytě 2+1 není nic, co by nás naplňovalo, a proto jsme se rozhodli, že bychom si rádi postavili náš vysněný dům.

Pozemek

Věděli jsme, že se v naší obci budou rozdělovat pozemky, které budou zhruba do roka k prodeji. Zašli jsme na obecní úřad začátkem roku 2021, kde nám sdělili, že stavební pozemky se budou rozdělovat podle pořadí žádosti od začátku roku a někdy na podzim se budou rozdělovat.

V listopadu nám volali z obecního úřadu, že jsme na 7. místě v pořadí a rozdělovat se bude 8 pozemků. Asi do dvou týdnu jsme podepsali předkupní smlouvu a začali jsme vyřizovat hypotéku a prodej bytu.

Projekt domu

V prosinci jsem oslovil kamaráda projektanta, aby nám nakreslil náš vysněný dům. Po pár schůzkách a prvních načrtcích jsme se domluvili, jak by náš dům měl vypadat.

Nyní jsme ve fázi, kdy podepisujeme kupní smlouvu na pozemek, smlouvu na hypotéku a čekáme na stavební povolení, které by mělo být hotové asi do dvou měsíců (doufáme). Do té doby bychom měli mít přepsaný pozemek a budeme moci čerpat hypotéku.

V dalším příspěvku se s vámi podělíme jak probíhá stavba základové desky…

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Mirek a Páťa (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama