Cihly a překlady (řešení detailů)

Autor: lukasv (1 příspěvek)
Kategorie: Financování
3. 3. 2020
0 komentářů
Dotaz

Dobrý den,

sestavuji podklady pro poptávku cihel a překladů a není mi jasné, jak se řeší následující věci v praxi, budu rád za nakopnutí:

Budu zdít z keramických cihel, nezateplené zdivo 50cm, první šár soklové cihly 38cm, odskočení venku tedy 12cm.

1) Do stavebních otvorů patří koncové cihly s výřezem na polystyren. Jak to ale řešit v tom prvním soklovém šáru? VIz foto, fialové cihly.

- HELUZ FAMILY 38 dělá koncové cihly i koncové půlky. Ty výřezy ale nebudou sedět s výřezem v 50cm cihlách nadtím. Neřešit? Dát normální cihlu? Dát normální cihlu a i v otvoru odskočit na polystyren v celé šířce?

- POROTHERM nabízí Porotherm 38 TS Profi - impregnovaná soklová cihla, koncové ani půlky se nedělají vůbec. Koncové se nedělají ani v nesoklové verzi, tam se dělají pouze půlky. Jak řešit? Neřešit? Odskočit s normální cihlou?

2) U oken s překladama 175cm (23,8) je uložení po 125mm (požadované minimum). Co když zrovna vyjde uložení překladu na obou stranách na půlky cihel (tj. taky 125mm). Není to staticky problém? Nad překlady je rovnou věnec stropu. Viz foto okna.

3) Dáváte vedle překladů koncové cihly nebo obyčejné celé? V dokumentaci porothermu jsou ty cihly označeny Káčkem v závorce. Jaké to má přesně (ne)výhody?

3) Stropní vložky budou betonové s velkými dutinami (systém TRAS). Jak se v praxi řeší, aby při betonáží věnců nezatékal beton do vložek?

Děkuji za pomoc!

Přílohy

okna.PNG
Vstiek2.PNG
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama