Ustavení rohové vany

Autor: Luu (1 příspěvek)
4. 9. 2019
5 komentářů
Dotaz

Zdravím, rekonstruuji koupelnu a blížím se k ustavení vany. Internet je sice plný návodů, ale nikde jsem neviděl instalaci do koupelny bez obkladů a dlažby. Na podlaze bude vinyl a v oblasti vany a umyvadla stěrka imitující beton.

K vaně mám nosné nohy a boční kryt, jen ještě nevím jestli ho vlastně chci použít.

Předpokládám, že vanu dokola vyzdít ytongem, na který se vana spolu s nohami položí. S tím souvisí hned první otázka. Ustavit vanu před nebo po položení podlahy? Přijde mi na jednu stranu blbé vyzdívat na vinylové podlaze, ale zase by to ulehčilo následné vyřezávání podlahy okolo vyzděného "nosníku".

Další otázka mě napadá v souvislosti s lepením vanové izolační pásky mezi vanu a stěny, nebude stačit jen tento spoj přetmelit silikonem?

Jak je to s vypěnováním prostoru pod vanou? Nekdo ho doporučuje a někdo ne. Osobně mám obavy že sprchování ve vaně ve dvou lidech a následného prasknutí vany.

Vzhledem k tomu, že je nosná část vany v podstatě dno, které bude stát na nohou, uvažoval jsem i o variantě bez obezdění, ale opět mám strach z prasknutí vany např. při sušení nohou a opření o kraj vany. Co myslíte? :)

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama