Zateplení mezi patry

Autor: MCit (2 příspěvky)
1. 3. 2021
2 komentáře
Zateplení mezi patry
Dotaz

Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s zateplením mezi patry v následující nebo podobné situaci? Nejsem si úplně jistý, jestli dát 10cm vatu (více se ani nevejde) mezi patra (tj. položit na klenuté stropy pod konstrukci) nebo ne...V zimě, když se ještě topilo malými kamny, bylo v podkroví o pár stupňů více než dole - na jednu stranu je to dobře, když se bude v místnosti spát, alespoň tam bude déle teplo, na druhou stranu chci víc tepla zachovat v přízemí, když se tam bude trávit většina času. Nejsem schopný mezi tím úplně najít kompromis, také se obávám, že když zateplím, teplo se stejně potáhne nahoru, a akorát se bude držet déle pod klenutými stropy, tudíž to nebude mít zase takový vliv na teplotu v přízemí. 

Přízemí - jedna místnost, kamenné nezateplené zdi 60 cm, stropy cihlové klenuté 2,5 m výška, kanadská krbová kamna, která by měla vytopit celý spodek i hořejšek, na jedné straně místnosti. V přízemí bude obývák a kuchyň, tudíž se tam bude trávit většinu dne. 

Podkroví - vstup na druhé straně než jsou kamna, zateplení 160mm vata, podlaha budou 3 cm palubky na konstrukci na roštu. V podkroví bude ložnice, tudíž se tam bude trávit čas jen v noci.