Soused svádí podzemní vodu na cizí pozemek

Autor: kolovratek7 (4 příspěvky)
15. 9. 2020
10 komentářů
Dotaz
Chtěl bych se poradit co podniknout v případě, že soused přes cestu k vám svádí podzemní vodu, bez povolení a bez toho aniž by mě kontaktoval.
Soused svádí podzemní vodu na cizí pozemek

PODROBNÝ POPIS

Na obrázku lehce popsána situace.

Voda se u mého pozemku(č.1 na obrázku) v místě modrého kola na obrázku hromadí a při stavbě to nějak budu muset řešit, ale myslím si, že soused přece nemůže udělat to, co udělal. Udělal si výkop s meliračni trubkou(na obrázku červeně) a vše směřuje ke mně. Ještě nevím, jak to zakončí, protože to nemá hotove, ale ať ho ukončí tak jak je teď nebo se ještě bude chtít prokopat cestou, tak stejně to skončí u mě. Jeho akci schvalili pozemky 4,5,6, protože voda nepůjde k nim a samozřejmě nikomu, koho toto poškozuje vědět nedali. To jsou pozemky 1,2 a 7.

Na obrázku zelenou barvou je vyznačená cesta, na kterou mám s pozemkem 2 věcné břemeno jízdy a chůze, ale je ve vlastnictví pozemků 3,4,5,6,7,8. Takže si myslím, že by to měli oni nějak vyřešit. Nějakým kanálem nebo jiným řešením a samozřejmě po společné domluvě. Prý to v minulosti chtěli dát obci tu cestu, ale kvůli hypotéky jednoho pozemku to nešlo, takže tam teď dělají takové levárny.

Poradí mi někdo jak se proti tomu obránit. Protože po ústní konfrontaci nám bylo sděleno, že to je smůla těch, co mají pozemek dole a teď je voda u nás, tedy náš problém.

Děkuji všem, za radu a v případě potřeby doplním informace.