Nízký komín

Autor: marvays (10 příspěvků)
2. 3. 2018
6 komentářů
Dotaz

Dobrý den. Nevím přesně, kam se s mým dotazem obrátit.Tak jsem se rozhodl napsat zde. možná to bude pro některé užitečné.

Koupili jsme dům na vesnici s pěkným pozemkem. Vedle nás, přímo na hranici pozemku má domek soused. Má sedlovou střechu a komín na rohu domu. V podstatě komín stojí na hranici pozemku. Podle mě, ho má ale nízký a když topí (říjen až květen) a není zrovna naprosté bezvětří, tak jde všechen dým na náš pozemek. Máme vyuzené psy, kočky, králíky a děti :(

Víte někdo přesně, jak má být komín vysoký a hlavně by mě zajímalo, co přesně se děje, když je komín nízký. Nebo možná, proč musí mít ideální výšku?

Chtěl bych si sním promluvit, ale nevím argumenty. Laickým myšlením bych řekl, že když je komín nízký, tak při větru se nedostane kouř nad střechu, ale jde naopak hned k zemi. No a pak může foukat vítr z které strany chce, ale v jeho případě jde kouř vždy na můj pozemek. Kdyby se kouř uměl dostat nad hřeben, tak by to bylo třeba 50/50. Jenže tak on má zahradu v klidu, bez dýmu a já t čuchám víc jak polovinu roku. Navíc topí mokrým dřevem. V říjnu ho doveze z lesa, pořeže a v prosinci sním už topí.

Díky za vaše rady.

Přílohy

IMG_20180302_085521.jpg
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama