Databáze stavebníků, kteří umí pomoci?

Autor: Gooo (31 příspěvků)
23. 6. 2013
3 komentáře
Dotaz

Dobrý den

Nyní jsem ve fázi, kdy jsme zakoupili pozemek a hledáme plusy a mínusy stavby domu svépomocí. U stavby svépomoci shledávám mnoho pozitiv (i mimo finanční úsporu), ale vždy se najdou procesy, na které je nutné sehnat a najmout "profesionály".

Pro radu si můžete přijít sem na fórum, ale budete-li potřebovat nákladní auto na odvoz materiálu a takové auto nemáte, protože jste elektrikář, musíte obvolávat firmy. Třeba se najde někdo, kdo má nákladní automobil a materiál odveze a vy mu na oplátku pomůžete s elektrikou. Zní to sice amatérsky, ale mám zkušenost z podobného projektu, který se netýkal výstavby, ale podobná databáze fungovala výborně.

Podnikám v kovovýrobě, ale určitě bych nechtěl, aby to bylo myšleno, jako hledání zakázek na fóru, takže firmu, ani bližší info uvádět nebudu, ale typický příklad bylo, když jsem při pročítání fóra narazil na stavebníka, který si vyráběl plot a materiál nakupoval ve Feroně. Popravdě, díky cenám, které mám například já, je možné ušetřit na takovém materiálu i 40% a více.

Naopak, já nyní uvažuji o srovnávání pozemku a hledám někoho s podobnou mechanizací.

Otázka zní jednoduše: Existuje podobná databáze? Protože se stavbou domu nemám zkušenosti, nevím zda by podobný seznam měl smysl.

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama