Typ polystyrenu do podlah a kročejový útlum

Autor: Honza S. (36 příspěvků)
22. 4. 2020
7 komentářů
Příspěvek stavebníka

Dobrý den,

Chtěl bych se na Vás obrátit s dotazem týkající se skladby podlah. Vím, je to už takový evergreen, který se řešil tolikrát, že je skoro zbytečné nové vlákno zakládat. Říkám si ale, že nebude na škodu diskuzi oživit. :)

V přízemí bude podlahový polystyren o tl. 15 cm + systémová deska 5 cm (3cm polys + 2cm nopy) + 5 cm beton/anhydrit) + dlažba. Otázka zní jaký podlahový polystyren zvolit? stačí EPS 100S, nebo dát spíš 150S. Každopádně v projektu mám napsáno cituji: "podlahový polystyren (např. EPS 200S)" --> dle mého názoru úlet. Jedná se o běžné obytné prostory. žádná garáž nic.

Co se týče patra, tak to je otázka.

V projektu mám pouze systémovou desku 3 cm, anhydrit 5 cm + dlažbu. Tj. tloušťka podlahy 10cm. Každopádně v projektu není vůbec řešen kročejový útlum. Dozor mi také říkal, že to není třeba řešit (strop je Spiroll o tl. 25 cm)

Ve skutečnosti mám prostor na podlahy cca 15 cm (tj + 5cm). tzn. mám těch 5 cm navíc vyrovnat normálním podlahovým EPS, tak jak radí dozor i projektant. Nebo mám použit například podlahový polystyren (nějaký rigifloor) na kročejový útlum a na to až systémovou desku. Akorát v koupelně nelze ten polystyren položit bez přerušení, protože v těch 5 cm jsou rozvody vody.

Děkuji moc za rady.

Honza S.