Mokrá vs Suchá podlaha

Autor: Karlík (1 příspěvek)
21. 7. 2018
2 komentáře
Dotaz

Dobrý den,rekonstruujeme dům z roku 1946 a popravdě nás dost tlačí čas, nemáme kam jinam na zimu jít, takže potřebujeme mít do zimy hotové podlahy, omítky, stropy, topení a s tím samo i elektriku,vodu a odpady. Stěny budou z fermacellu - omítka nemá smysl, protože zdi jsou jako vlnobití a honit tam 5cm omítkou mi přijde jako blbost. Navíc nemusim řešit drážkování pro ele a vodu. Ale dělá mi vrásky podlaha. Mám od stavaře obrázek jak bych ji měl udělat - 10cm makadam 16/32, 10cm beton s karisítí, ipa do kříže, igelit, 10cm polistyren a 6cm vrchního betonu. Jenže beton je minimálně 3 týdny než dozraje, což je hlavně u spodní vrstvy problém - stavba se zastaví. Koukal jsem ale na podlahy suchou cestou a vypadá to jako dobrej nápad. Podlahovku jsme chtěli jenom v koupelně, ale jako nutnost to nevidim, ačkoli jsem koukal, že i do tohodle by to neměl být problém. Otázka ale zní: má podlaha suchou cestou cenu co se týče kvality ? Je jasný, že každej kdo to prodává to bude chválit, tak bych rád názory někoho kdo to tak doma má, nebo je znalejší problematiky.

PS: jsme na samotě a nevede sem silnce, dostanu se sem max s avií a větší mechanzace, že bych sem dotáhmul domíchávač, nebo pumpu je pasé.

PS2: dům je normálně celoročně v provozu a jako krytinu jsme zvolili chodba + kuchyň kamenný koberce, koupelna dlažba, pokoj + ložnice + obývák vinil.

Děkuji