Dotazy ohledně zemnícího pásu a prostupů v základu

Autor: Michal91 (9 příspěvků)
Kategorie: Základy a deska
16. 3. 2018
2 komentáře
Dotaz

Tak konečně se blíží den D kdy bagrista hrábne do země měl bych ale pár dotazů.

1) Máme v projektu navrženou ČOV vypadá to ale že obec stihne dodělat obecní čističku ještě před dokončením stavby,takže by jsme se mohli napojit na obecní kanalizaci. Musí být odpadní potrubí také v nezámrzné hloubce? Nevím jak hluboká bude budoucí kanalizace,tak se bojím aby nebylo třeba -1,1m co je v projektu hodně nebo na hraně.

2)Co se týče prostupů na vodu a elektřinu mohou být v jedné veliké chráničce všechny najednou,nebo je lepší dát více menších chrániček vedle sebe? Vím že to zní možná divně,ale už jsem z toho všeho zblblý někdo mi řekně že to je naprosto v pohodě a někdo mi zas tvrdí,že musí být minimálně 30cm rozestup mezi jednotlivými prostupy.

3)Co se týče zemnícího pásu,tak z něho jsem taky dost zmatený vytažení v místě vnitřní rozvodné skříně je mi jasné,ale co se týče rohů už si tak jistý nejsem.Viděl jsem návod kde se rohy vytáhly ven a následně se zabetonovali do základové desky a spojily s kari sítí. Je tedy mne nejlogičtější varianta zabetonovat je,ale potom už je vést směrem ven i mimo ztracené bednění a následně je použít případně pro hromosvod?

Opět pouze připomínám,že si naprosto uvědomuji že toto bych měl řešit nejspíše s mím projektantem,ale udělal jsem tu chybu,že jsem chtěl po hodně časově vytíženém člověku pouze předělat trochu typový projekt na takové úrovni, abych s ním mohl dostat stavební povolení. S tím,že se vším ostatním si tak nějak poradím. Už vím že to byla chyba,ale už s tím nic neudělám:) Proto se tu raději na všechno ptám.

Přílohy

ZAKLADY.jpg
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama