Změna stavby před dokončením

Autor: Gooo (31 příspěvků)
4. 3. 2017
3 komentáře
Dotaz

Zdravím

Kdo si prošel situací, že měnil stavbu před dokončením? Naplánovali jsme RD a dostali stavební povolení na plochu domu o výměře 123 m2, ale v období od stavebního povolení a začátkem stavby se nám narodilo třetí dítě a tak jsme se rozhodli pro zvětšení domu na 148 m2.

Nyní máme základovou desku a požádal jsem na stavebním úřadě o změnu stavby před dokončením. K žádosti jsem připojil výkresovou dokumentaci prvků, které se oproti původnímu projektu měnily (tedy situačku, půdorys, výkres základů a protože měníme i krokve na vazníky a střecha bude o pár centimetrů vyšší, také řez. Orazítkováno od autorizovaného inženýra.

Bohužel, stavební úřad požaduje dodat "dokumentaci pro změnu stavby před dokončením" a nikoli "dokumentaci pro provedení stavby". Projektant je nyní mimo, takže předběžně zjišťuji, co mě čeká, alespoň zde.

V razítku výše vypsaných výkresů, je samozřejmě napsáno: "Stupeň dokumentace: Dokumentace pro provedení stavby", takže se ptám, zda jde pouze o ten text, který lze přepsat, nebo jsou výkresy potřeba jiné? Dále se po mě požaduje, aby ve výkresech bylo patrné, čeho se změny týkají a také musí být tyto změny vypsány v technické zprávě.

Neřešil někdo podobný problém a neporadí?