Revize elektro

Autor: ubuntu02 (5 příspěvků)
10. 5. 2016
5 komentářů
Dotaz

Ahoj, máte kontakt/zkušenosti s nějakým revizákem z okolí Brna/Velké Bíteše/ Velkého Meziříčí? Potřebuji pro kolaudaci vnitřní rozvody a hromosvod. Předem díky.

Jiří Sova15. 3. 2024 19:17:23

Mě se podařilo udělat teď sobě i manželce radost. Podařilo se nám totiž sehnat kulaté vypínače a zásuvky, takže si můžeme dál ladit interiér pěkně do retro stylu. Podařilo se nám je sehnat u kliklap .cz v několika barvách, i se to velmi dobře montuje, protože v tom jsou kvalitní strojky.

Dodis27. 9. 2022 7:23:20

Budete doma dělat nové rozvody? My se na to právě chystáme a trochu plaveme v tém, jaké zvolit vypínače. Máte zkušenosti se značkou ABB? Byla nám doporučena jedním známým jako velmi kvalitní a při tom je na tom dobře s cenami-
https://www.evypinac.cz/abb-vypinace-zasuvky/

PetrTT18. 11. 2016 14:42:49

jmenovat jej nebudu,on asi nic špatného neudělal,jenom se drží striktně předpisů.Zatím jsem nic neplatil takže mohu shánět jiného revizáka.Jenom si neumím představit udělat projekt elektro když ještě není kopnuto ani do země a pak podle toho jaký jsme kdysi namalovali rozvaděč dělat rozvody.Trošku postavené na hlavu.Kdyby někdo znal někoho rozumného z okolí Náchoda budu rád za každý tip.

ubuntu0218. 11. 2016 14:31:11

To mi tak trochu připomíná toho blba co jsem tu měl jako prvního. Někdo to hold dělá všechno podle papíru a musí to být do puntíku, ale i mezi revizáky jsou normální lidi. Můžeš sem hodit jméno toho revizáka?

PetrTT18. 11. 2016 14:08:56

Pánové,
věřím že tu mezi vámi bude i nějaký zkušený elektrikář,takže dostanu radu.Chtěl jsem nechat na RD udělat vstupní revizi elektro.Elektroinstalaci včetně zapojení rozvaděče dělal elektrikář na živnostenský list.Revizní technik ale vyžaduje,že rozvaděč (podružný) musí mít typový štítek,prohlášení o shodě atd...(ani nevím co vše chtěl).Skříňka rozvaděče prohlášení o shodě má,osazení v rozvaděči také vše schváleno pro použití v čr.Elektrikář pouze rozvaděč osadil jističi,chrániči atd. a celou instalaci oživil.Mám i jednoduché blokové schéma rozvaděče a celé elektroinstalace ale kvůli tomu štítku stojím.Teď nevím,jestli je to jen buzerace,nebo čeká na nějaké všimné (je to zaměstanec firmy,ne soukromník).Prý se měl celý rozvaděč nechat udělat předem u profesionální firmy,osadit komponenty a pak dělat instalaci.Ale není mně jasné,když během stavby se udělá nějaká změna,například se změní počet světelných okruhů tak co pak dál.To se opravdu při instalaci musím řídit nakoupeným rozvaděčem se štítkem a žádná pozdější změna není možná.Dík za každou radu.