Napojení základů a možná rizika

Autor: Roman (1 příspěvek)
Kategorie: Základy a deska
1. 3. 2016
0 komentářů
Dotaz

V listopadu 2015 jsem dokončil desku na dům bungalov a nyní jakmile dovolí počasí bych rád pokračoval ve výstavbě, ale rozmyslel jsem si navrhované řešení udělat připojenou garáž k domu pomocí zabetonovaných patek, dřevěných hranolů, zakrytých OSB deskami, nýbrž vyzdít tak jako dům z Ytongu.

Nyní bych rád vytvořil pro garáž 7x7m stejné základy jako byly pro dům - bungalov ( 60cm šíře, 80cm hloubka + 2 řady ztraceného bednění 50cm - ztracené bednění bude zavezeno, tedy celkem 1,3m hluboko ) ve tvaru U a napojení betonu C15 bych pojistil cca 16-18cm tyčemi ( odhaduji tak 8ks v délce 1,5m na jedné straně ) na tyto základy bych po izolacích provázal tvárnice ytong s domem ( teprve budu dělat ) a nakonec provázal i betonový věnec. Desku neplánuji dělat do garáže, položím pouze zámkovku. Nicméně představa zděné garáže z ytongu stejně jako dům mě uspokojuje více než dřevěný sendvič nehledě na to, že finančně je to velice podobné.

Myslím, že by to takto provázané mohlo držet, hlavně když je deska domu teprve 3měsíce stará a zatím nezatížená. Raději se ptám, jelikož jsem slyšel i názor, že je více jak 50% pravděpodobnost, že bude garáž žít vlastním životem a určitě mi někde praskne.

Přílohy

RD_Liberec_B3.pdf