mezikrokevní zateplení a SDK před podlahami ?

Autor: zvirek (79 příspěvků)
9. 11. 2015
6 komentářů
Dotaz

V průběhu stavby stavby vedoucí navrhuje dohnat časovou ztrátu tím, že se v podkroví, ještě před vylitím betonových podlah vloží 40 cm pod/mezikrokevní izolace. A aby nenasákla vlhkost, tak se prý ještě před litím podlah uzavře parotěsnou páskou.

Dozorovi se to úplně nezdálo, ale když slíbili, že to uzavřou parotěskou, tak říká, že to tak může být.

Je to pravda ? Nenavlhne minerální vata ?

A kdyby i chtěli rovnou osazovat SDK ( a stejně tak na stropy ), nemělo by se počkat na vyschnutí podlahy , aby se neohýbali ?

( oni tedy chtějí urychlit schnutí podlahy vysoušeči, protože teď na podzim by to samo vysychalo měsíce ), ale i tak.

Co si o tom myslíte ?

petrx16. 11. 2015 10:47:50

Já bych asi s tím uzavřením počkal až po omítkách a podlahách. Bude Vám to také mnohem lépe vysychat, aniž by musela být neustále otevřená okna. Ale pokud zajistíte větrání tak budiž, ale rozhodně bych počkal s tím sádrokartonem. Já jsem teď dodělal omítky a těch asi 4000l vody co v nich bylo bych v něm mít nechtěl.

Jiří Kubíček10. 11. 2015 10:30:32

Zdravím, samozřejmě by bylo lepší vylít nejdříve podlahu a nechat ji vyschnout. Ale když bude dobře udělaná parozábrana a prostor mezi podlahou a parozábranou trvale odvětrávaný, tak bych se toho zas tak nebál. Chce to jen zajistit proudění a odvětrávání vzduchu v místnosti.

Pavel

Pavel10. 11. 2015 9:39:04

PArotesna folie neni hydroizolace proti zemni vlhkosti. je v tom rozdil. Duvod, proc se dava paroteska je, aby vychazela rocni bilance vodni pary. Pokud budete mit dobre odvetranou pudu, vydrzite i bez parotesky, pac co zkondenzuje se zase behem roku vypari.
Jinak by slo treba jednu mistnost nedelat a nechat ji otevrenou do strechy. A pak vetrat pruvanem+topeni. I ta vodni para si hleda nejsnazsi cestu ven.

zvirek10. 11. 2015 8:48:43

Vysoušeče si zaplatí stavební firma, ta je ve skluzu, takže spálený proud mě nepálí, takže ta vlhkost z podlah by měla být tak maximálně týden ( první 3-4 dny se vysoušet beton nesmí, potom je možné pomalu začít vysoušet a zvyšovat výkon )
Spíš jak říkám, jestli je to možný postup uzavřít izolace parotěskou a až potom dělat podlahy. Parotěska sice teoreticky je vodotěsná, ale ....
A zpětně už si těžko zkontroluji, jestli je v izolaci vlhkost, nebo ne. A dostane se potom z izolace nějak ? ( teoreticky spárami v paropropustné pojistné folii, co je těsně pod taškami, ale to je teoreticky.

Martin a Petra

Martin a Petra10. 11. 2015 7:27:45

Zdravím,

tak do toho bych nešel ani náhodou....
Právě z tohoto důvodu jsme se zateplením a podhledama čekali až na vyschnutí podlah.

Taky máme betonové podlahy a pamatuju si, jak bylo v domě vlhko po jejich realizaci. Nehledě na to, že jsem je ještě musel kropit...na druhou stranu byl srpen a ta úmorná vedra...tomu se v listopadu asi vyhnete.
Přesto si myslím, že práce mají svůj harmonogram, který by se měl dodržovat.

Toť můj názor
Ať se daří
Martin

Pavel

Pavel9. 11. 2015 18:31:09

Pokud nemate uz podanou vypoved z bytu a nemusite nutne bydlet na vanoce, tak bych radeji ten mesic pockal. Ty odvlhcovace muzou sezrat tolik elektriky, co jeden najem.