Tvrdá voda - Anticalc - funguje to ?

Autor: zvirek (79 příspěvků)
30. 3. 2015
11 komentářů
Dotaz

V budoucím RD asi bude tvrdá voda ( sousedi mají ) a uvažuji o změkčovači - např. http://www.aklik.cz/1232-zmekcovac-vody-aquasoftener-350.html

Ale vidím reklamu na levnější, menší a bezúdržbový: http://www.anticalc.cz/

Moc se mi tomu nechce věřit, máte s tím někdo zkušenosti a fakt to funguje ?

Pavel

Pavel31. 3. 2015 6:13:32

Tady http://www.szu.cz/tema/zivotni-prostredi/stanovisko-narodniho-referencniho-centra-nrc-pro-pitnou-vodu pisou, ze to s vodou nejspis neco dela. Hledal jsme si k tomu drive i nejake clanky, jak cele zarizeni funguje. Voda prochazi magnetickym polem. Nejaky vliv to na vodu ma, vapenec to nejspise rozbiji, ale zalezi na hodne faktorech. Mimochodem, v prvopocatcich pouzivali magnetickou upravu na vodu do lokomotiv.

Miroslava Pelantová18. 9. 2013 8:45:53

Zdravím a omlouvám se že píšu až teď ale nějak nebyl čas. Změny stavby jsme zakreslili do původního projektu (s razítkem a podpisem jiného projektanta) a na stavebním úřadě s tím neměli problém, takže vše proběhlo v klidu a domek máme zkolaudovaný ;-)

Petra26. 3. 2013 20:03:35

Zdravím, chtěla bych se zeptat jak vám to dopadlo na úřadech, ty změny, jak jste to řešili a jak jste mysleli -
"jelikož nám bylo místo ohlášení vydáno stavební povolení,
(rozšířili jsme celý domek o půl metru a o cca 1,5m prodloužili a ještě jsme přistavěli ,,zimní,, zahradu a verandu)"

Alena P20. 1. 2013 16:10:45

Dobry den,
vybrali jsme si taky Lagunu 15 a bych vas poprosit o aktualni fotky.Klidne muzete poslat i na email alenkova@seznam.cz. Jsme zatim na zacatku stavby a hledame insperaci od ostatnich lidi co uz maji tento dum postaveny. predem dekuji za info a za fotky.

Adam a Jana

Adam a Jana27. 6. 2012 12:17:03

Dobrý den, jen jsem chtěl říci, že to co jste udělali podle toho co popisujete je myslím nejlepší řešení v této situaci. Jen jde o to kolik jste nebetonovali a jestli jste do nabetonávky vložili KS. Také záleží na tom jaké vzdálenosti mezi nosnými stěnami máte, to co jste udělali, tak by to mělo fungovat, jako spojitý nosník a uložení 13 cm by mělo stačit.(podle toho jaká je skutečnost) Jinak by mě zajímalo, jak vám potom vyšli parapety a nadpraží u dveří, nemáte to moc nízko ? Jinak, jak se říká chybami se člověk učí :), takže až budete stavět podruhé, tak to bude Ok :) Jinak se omlouvám za přehlédnutí data. Přeji mnoho úspěchů při dokončování.

Libor a Maruška

Libor a Maruška27. 6. 2012 7:35:18

Jestli tomu dobře rozumím, tak jste znovu vylili desku a stěny použili jako "šalování"? Nejsem statik, ale zdá se mi, že těch 13cm přes ZB by asi mohlo stačit. Určitě je to lepší než to neudělat vůbec.

Mirka a Michal

Mirka a Michal26. 6. 2012 14:17:54

No co Vám na to máme říct, samozřejmě jsme to také zjistili, ale až když už byly postavené stěny. Tudíž jelikož ZB je 50 a stěny jen 37, vylili jsme beton mezi stěny, bude to muset stačit, teď už se nedá dělat nic, všimněte si že jsme to dělali téměř před rokem, teď jsme před stěhováním. Holt takhle to dopadá, když na stavbě není přítomen stavbyvedoucí a komunikujeme jen po tel. Nějaký ten pátek to jistě vydrží a až se něco začne dít, tak se nebudeme alespoň nudit.

Adam a Jana

Adam a Jana26. 6. 2012 10:58:42

Dobrý den, živím se jako stavbyvedoucí, tak bych k tomu taky rád něco dodal. Jak již řekli kolegové přede mnou, to co se Vám povedlo dost na h..... Omluvte tento výraz , ale jinak to nazvat nemůžu. Jelikož jste nepostupovali, tak jak jste měli vytvořili jste několik segmentů, které budou postupem času sedat jinak, z důvodu nerovnoměrného zhutnění podkladu. 1) Vemte si že na ZB pude působit tlak od zdiva, jak obvodového, tak střední nosné. A KS , jelikož jsou položeny mezi ZB desku nijak "nepodrží" a oba segmenty budou sedat jinak, což zapříčiní velké, podotýkám velké problémy v budoucnu. Je to na dlouhé povídání, ale takhle opravdu ne, udělat mi tohle dělník na stavbě, tak tam už není. Jediné co v tuhle chvíli mohu doporučit, je přibetonovat desku. Což znamená znovu zašalovat KS na distanční podložky. A přelejte desku a poté začít s natavením izolace a zděním. Ještě jsem si všiml, jen se koukněte, jestli máte prostupy základovou spárou v nezámrzné hloubce. A se se týče, velikosti zastavěné plochy, vždy se to zdá malé dokavad se neudělá aspoň hrubá stavba. Ale jestli jste měli opravdu posti, že je to malé, tak před kolaudací musíte za projektantem a ten musí upravit PD jinak se tomu říká změna stavby před dokončením, ale když se to dělá, jedná se jen na př. o příčky a ne o celou zastavěnou plochu, tak nevím, abyste s tím neměli v budoucnu problémy, záleží na příslušném st. úřadu. Ještě k té desce jak jsem psal, je to na delší debatu, tak jestli byste měli zájem, tak se ozvěte určitě se to nechá opravit a dojít k nějakému zdárnému konci.

Tom a Míša

Tom a Míša26. 6. 2012 6:17:19

Také se připojuji ke 2 kolegům přede mnou.
Pod nosné příčky se mělo dát o jednu řady tvarovek ZB méně a vnitřní stěny ZB po obvodu se měli urazit palicí tak, aby všude byla jednolitá základová deska - vrstva betonu +-15cm. I kari sítě se měli rozložit po celé ploše. Podlahy místností budou sedat (o to více, když se hutnilo jen deskou a ne pěchem), kari sítě to nepodrží a může to udělat problémy...
Ale co teď poradit, když už je vybetonováno?
Já bych doporučil provést celoplošně hydroizolaci nějakou fólií (např Fatrafol) - podle rad. indexu, na to položit znovu kari sítě (na distančky), vyšalovat a znovu vybetonovat desku 15cm... :(

Libor a Maruška

Libor a Maruška26. 6. 2012 5:19:13

Ahoj, taky bych se takového postupu bál - deska není přetažená přes ZB. Mám potvrzeno od jedné demoliční party, že až na výjimky byl vždycky pod deskou volný prostor, protože ať se hutní, jak se hutní, tak si materiál pod deskou po letech sedne.

Kratochvíl Tomáš25. 6. 2012 20:04:20

ahoj,
nechci rejpat, ale vynemate tu desku pretazenou pres ZB??vy jste vnitrni stranu ZB pouzili jako salovani a ZB pouze vylili betonem?? nejsem stavbyvedouci ale zda se mi ze to je uplne na ho... ! vzdyt si zem pod deskou bude sedat a ten beton tlak podlahy, kominu, veci ktere to zatezkaji neunesa a utrhne se od ZB a pak to bude problem. overte si to a pokud je to jak rikam, osalujte to znovu a vylijte znovu desku. :-(