Stříkaná izolace

Autor: Petr K. (2 příspěvky)
Kategorie: Hrubá stavba
30. 8. 2014
10 komentářů
Dotaz

Dobrý den,

rád bych se zeptal, zda někdo nemá zkušenosti se stříkanou izolací.

Můj otec plánuje tuto izolaci ci stříkanou pěnu si nechat aplikovat na zateplení střechy a štítů na půdě. Nechal si udělat nabídky od třech firem.

První nabízela zateplení tvrdou pěnou - nepropustnou, kterou by aplikovala napr. na mulcovaci textilii.

Druhá chtěla stříkat pěnu přímo na desky mezi krovy - zamitnuto.

Třetí doporučuje přichytit difuzní fólii a stříkat na ni měkkou pěnu. Poté dát na pěnu další fólii.

Čili první a třetí firma počítá s odvětráním, že se vytvoří mezera mezi prknama a pěnou, což mi přijde logické a takto to plánujeme. Stačí tento odvětrávací prostor 2 cm, nebo se dává více? Ale jakou pěnu, tvrdou, či měkkou? Otec je pro tvrdou, že to i zpevní konstrukci, já pro měkkou, protože pracuje s vlhkostí, může ji nasát a přes difuzku vypustit ven. Ale když by se větralo?

Při nanášení pěny se pěna roztahuje směrem dovnitř (od difuzky do prostoru), nebo se roztáhne i směrem k deskám a krytině, tím myšleno, že prohne třeba místy špatně vypnutou fólii?

Děkuji moc.

thomas7896. 12. 2023 10:08:57

Dobrý den, chci se podělit, vs-strikana-izolace.cz fungují výborně, 150m2 aplikovali za 1 den, můžu vřele doporučit.

jimmy11. 2. 2019 8:09:59

Dobrý den,
také jsem nedávno řešil zateplení pěnou a zatím vše funguje výborně. Nechal jsem si zateplit podkroví polotvrdou pěnou a pak následně i strop garáže kde jsem měl často problém s kondenzací. Jelikož bydlím v západních Čechách tak jsem vybíral firmu z okolí tak aby za mnou mohl někdo přijet a vše se mnou předem projednat. Bylo u mě pár firem a nakonec jsem vybral www.ipurtec.cz z Karlových Varů.
Pěna se dostala všude, nikde mi neprofukuje, proste perfektní věc. Kamarádi a příbuzní na to koukali jak na zjevení :D
Pospíšil, Sokolov

Fantomas15. 1. 2018 14:19:16

Dobrý den. Rád bych se podělil o svou zkušenost se stříkanou pěnou. Týdny jsem brouzdal po internetu a rozhodoval se, jakou pěnu, jakou firmu... Nakonec vyhrála fa. HONTER. Pravda, jejich nabídka nebyla nejlevnější, ale myslím, že jsem neprohloupil. Jednání p. Hrušky mě až překvapilo. Přijel na stavbu,přivezl vzorek pěny, poradil co bych měl jak připravit před aplikací (ať se rozhodnu pro něj nebo ne). Dal jsem rozhodování ještě tak dva týdny pak jsem mu zavolal.Dohodli jsme termín,konečnou cenu a co p. Hruška řekl, to tak bylo. V domluvený termín přijela dodávka a začalo se zateplovat. Pán, který pěnu aplikoval...to byl koncert, radost se koukat. V patře je hned zateplení znát, opravdu hodně. Jsem maximálně s touto firmou spokojen. Snad můj článek usnadní výběr:) Všechny firmy na netu totiž mají tu nejlepší pěnu a ostatní jsou nekvalitní:))) Výběr je samozřejmě na každém z vás, ale já mám tuto zkušenost.

Karolína12. 1. 2018 20:28:33

Dobrý večer. Záleží na tom zda bude půda obyvatelná nebo ne. Řešili jsme podobný problém. Doporučili nám pokud bude obyvatelná tak měkou na střechu a štíty a poku se tam nebude bydlet tak na zem a štíty tvrdou. Poptejte firmu Honter. Vše Vám vysvětlí poradí. My jsme zvolili pěnu od Hontru a jsme spokojeni. Vřele doporučuji.

Jirka12. 1. 2018 20:01:23

Dobrý den. Také jsem řešil zaizolování nového domu. Pro pěnu jsem byl rozhodnut už dopředu. Vata slehne a foukaná izolace taky jen jí to trvá déle. Co mě zajímalo, bylo to že chci pěnu do střechy kde budou dětské pokoje. Takže mě zajímalo co pěna obsahuje a zda s ní nebudou unikat nějaké škodlivé látky. Probral jsem to se všemi oslovenými dodavately pěny. Nic méně jediní kteří mě dokázali doložit původ, složení a certifikaci ( v češtině. Hodně firem nabízí certifikáty v polštině, ruštině atd. Pokud prodávám produkt v čr tak by měl být certifikovaný v čr ) byla firma Honter. Vše doložili, poradili a vysvětlili. Mám zaizolováno 3. roky a vše funguje tak jak řekli. Takže pokud potřebujete poradi ohledně stříkané izolace tak volte firmu HONTER.

dominik12322. 11. 2017 10:38:33

Dobrý den, sice je to starší konverzace ale snad někomu ještě pomůže, my máme velmi dobrou zkušenost s firmou www.chytrapena.cz, která využívá pěnu od německého výrobce PUR – Systems GmbH. Počáteční výdaje sice byly vyšší, ale už za loňskou zimu se nám snížily výdaje za energie, tak uvidíme letos.

annafaf3. 10. 2016 7:26:56

Pěkný den všem, my máme výbornou zkušenost s firmou www.tepla-pena.cz . Zateplovaly jsme obytné podkroví. Aplikována byla měkká pěna s parozábranou, nástřik na fólii. Při výběru firmy jsme tu měly několik zástupců a ve většině případů to byly lidi pouze s teoretickou znalostí, kteří nebyly schopni posoudit technický stav a požadavky budovy. Nakonec jsem se rozhodly právě pro Teplou pěnu, protože jejich technik měl zkušenosti ze stavebnictví, velmi dobře nám poradil, i upravil tloušťku izolace, aby splňovala naše požadavky. S cenou jsme byly také spokojeni, až překvapeni. Aplikace proběhla do 14 dní a dosud je vše v pořádku, takže jsme rádi, že jsme se rozhodly pro pěnu a ne vatu.

Andrea a Michal

Andrea a Michal14. 1. 2015 17:32:41

S manzelem resime stejny problem-zatepleni podkrovi strikanou izolaci. Tvrdou penu nam doporucili,pokud bychom zateplovali jen nastrikanim na podlahu.Tvrda pena je difuzne uzavrena a vraci teplo zpet,a efektove je shodna s polystyrenem,cenove s vatou,podminkou bylo foukani do zaklopeneho prostoru...vlastnostmi i provedenim nas zaujala mekka strikana pur pena,kterou lze aplikovat na stresni folii bez nutnosti aplikace do zaklopu..pena je difuzne otevrena (muzete jak my vyzkouset testem,kdy pokud kousek vlozite do vody,plave na hladine a nenabira do sebe vodu),tzn. ze mimojine vlhkost odchazi z domu ven,nezustava v pene a bez nutnosti parotesne pasky..zaujalo nas ze 22cm teto penyodpovida 34-36cm min.vaty...poptali jsme dva nejvetsi hrace na trhu-americkou penu Honter a kanadskou Icynene od Chytre izolace-fa.Musil. Nabidka je tedy o 80% drazsi nez pri zatepleni vatou. Nejvice nas udivil ten nechutny lity konkurencni boj mezi temito subjekty,konkurence je vsude,ale tady je to vazne nechutne.To co vam jedna firma povi nejhorsiho na tu druhou,povi ta druha pres kopirak o te prvni.A podle ceho vybirat,kdyz vse od vlastnosti po cenu a provedeni je totozne.Zajimalo by nas,zda ma nekdo osobni zkusenost s temito firmami. Na mnohocetne doporuceni jsme se vyhnuli firme chytrapena.cz, kteri jsou sice nejlevnejsi ale aplikuji polskou penu. Dekuji za reakce,pokud ma nekdo zkusenost.

ing. arch. Martin Veber

ing. arch. Martin Veber2. 9. 2014 14:07:02

Dobrý den, také se přikláním k měkké pěně. S "Chytrou izolací", což je pěna od kanadské firmy Icynene, chybu neuděláte, je to asi mezi lidmi nejznámější z vhodných řešení.

PetrJ31. 8. 2014 18:36:01

Dobrý den, a které fa. jste poptávali? Dneska jsem měl na stavbě zástupce fa. chytraizolace.cz
Vše podrobně vysvětlili a navrhli řešení jak aplikovat. Nyní jen budeme čekat na cenovou nabídku. Ve vašem případě bych volil měkkou pěnu aby mohla procházet vlhkost ven z baráku.