zastavěná plocha

Autor: Honza a Simča (27 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
13. 10. 2013
2 komentáře
Dotaz

prosím o radu, ještě před návštěvou projektanta tak sedím u pc, u vyhlídnutého projektu a stavebního zákonu a není mi moc jasné, zda se zastřešená terasa (viz obrázek) započítává do zastavěné plochy, jelikož řeším každý metr, abych se vešel do magických 150m2.

ve stavebním zákonu je toto:

Zastavěná plocha pozemku je součtem všech zastavěných ploch jednotlivých staveb. Zastavěnou plochou stavby se rozumí plocha ohraničená pravoúhlými průměty vnějšího líce obvodových konstrukcí všech nadzemních i podzemních podlaží do vodorovné roviny. Plochy lodžií a arkýřů se započítávají. U objektů poloodkrytých (bez některých obvodových stěn) je zastavěná plocha vymezena obalovými čarami vedenými vnějšími líci svislých konstrukcí do vodorovné roviny. U zastřešených staveb nebo jejich částí bez obvodových svislých konstrukcí je zastavěná plocha vymezena pravoúhlým průmětem střešní konstrukce do vodorovné roviny.".

jsem trochu z toho jeliman, mám takový pocit, asi před 3 měsíci jsem byl úplně za začátku ptát se na stavebním úřadě kvůli pozemku a přišla řeč i na toto, a tam mi pán myslím řekl, že když je to podél rovné zdi tak nezapočítává, v případě, že by to bylo na rohu tak započítává podle vnějších obvodových zdí

moc díky za radu Honza

Přílohy

zastavnplocha.JPG
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama