PORFIX na cestě vpřed výrazně posílil

Autor: PORFIX (16 příspěvků)
17. 6. 2020
0 komentářů
PORFIX na cestě vpřed výrazně posílil
Komerční
Žijeme v době, kdy výrobci musí udržet krok s aktuálními trendy značně ovlivněnými prudkým vědecko-technickým rozvojem, jakož i začleněním mezi vyspělé státy Evropské unie. Ve snaze zachovat si přízeň svých zákazníků a udržet si dobrou pozici na trhu často inovují a rozšiřují nabídku svých produktů. Při jejich vývoji využívají nejnovější poznatky a technologie, přičemž často sahají až na hranice technických možností. Obdobně je to i u tradičního výrobce pórobetonových tvárnic - firmě PORFIX.

Ta na základě požadavků trhu v krátkém čase vyvinula novou recepturu, kterou samozřejmě ověřila ve výrobní praxi a následně certifikovala. Dnes spouští výrobu produktů z nové hmoty P6 objemové třídy 650 kg / m3, která se uvedla na trh na začátku června. Doplnila tak stávající produkty pevnostní třídy P2 a P4 o novou - vyšší třídu P6. Ta se vyznačuje zvýšenou zaručenou pevností v tlaku - 6 N / mm2 a to při minimálním nárůstu objemové hmotnosti (jen o 50 kg / m3). Zvýšená objemová hmotnost produktů má za následek sice slabší tepelně-izolační vlastnosti, ale primárně je určena pro konstrukce s vyšším zatížením. Proto použití výrobků pevnostní třídy P6 umožní realizaci objektů řádově o jedno podlaží výše při minimálním nárůstu hmotnosti konstrukce zdiva o méně než 10%. Tvárnice P6 - 650 se budou již tradičně vyrábět v provedení hladké - HLpero-drážka-kapsa - PDK.  

PORFIX na cestě vpřed výrazně posílilPORFIX na cestě vpřed výrazně posílil

 PDK jsou určeny na jednoduché zdění - bez lepení svislých spár (úspora práce i lepidla), zatímco HL se lepí i na svislé spáře a jsou určeny především na zdivo se specifickými požadavky - jako například zvýšená soudržnost - zdivo s předepsanou požární odolností. Lepidlo se nanáší lžící PORFIX, která při předepsané konzistenci lepidla zaručuje jednoduchou práci, vysoký výkon a dodržení předepsané spotřeby (tloušťka 1-3 mm). Rozměrová řada u tohoto produktu je 200/250/300 a 375 mm. Tato novinka v roce 2020 pravděpodobně nebude jediná, už dnes se pracuje i na rozšíření sortimentu U-profilů o variantu termo - s vylepšenými tepelně izolačními vlastnostmi. Věříme, že tyto produkty potvrdí komplexnost stavebního systému PORFIX a hlavně zjednoduší a urychlí proces výstavby. PORFIX P6-650 jsou zdící tvárnice z autoklávovaného pórobetonu určená pro zdění svislých konstrukcí zdí, sloupů a příček. tolerance rozměrů:

  • délka ± 2,5 mm
  •  výška ± 2,0 mm
  •  šířka ± 2,0 mm

pevnost v tlaku:

  • 6,0 N / mm2

reakce na oheň:

  • třída A1

objemová hmotnost v suchém stavu:

  • 650 kg / m3

tepelnětechnické vlastnosti λ10, dry, mat: 0,16 W / (m.K)

Galerie

PORFIX na cestě vpřed výrazně posílilPORFIX na cestě vpřed výrazně posílil
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
PORFIX (16 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
www.porfix.cz+420 800 900 366
Kladská 464, Poříčí 541 03 Trutnov
Poslat poptávku