Ekopanely i jako nenosná příčka s výbornými akustickými vlastnostmi

Autor: Ekopanely.cz (3 příspěvky)
8. 1. 2024
0 komentářů
Ekopanely i jako nenosná příčka s výbornými akustickými vlastnostmi
Komerční

Každý stavebník ví, že trh s materiály je co do výběru velmi bohatý. Nicméně dnes vám představíme řešení od české společnosti Ekopanely, která vyvinula aplikaci nenosné příčky uplatnitelné jak do sytému zděných domů, tak do dřevostaveb.

Základním požadavkem na vnitřní nenosné příčky je, aby příčka zabrala co nejméně z vnitřní obytné plochy a zároveň jednotlivé místnosti oddělila dobře i zvukově.

Místo sádrokartonu deska z lisované slámy

Ekopanel je ekologická stavební deska z lisované slámy, vyráběná bez jakýchkoliv pojiv. Díky hustotě slaměného jádra má velmi dobré akustické a akumulační vlastnosti. Co do využití je velmi zajímavou náhradou sádrokartonu.

Díky vlastnostem slaměného jádra a použití akustické vaty, docílíte u nenosné příčky s kovovým rastrem neprůzvučnosti 54 dB, což jsou parametry spodní hranice mezibytové příčky.

Požární odolnost

Když jsou desky vyrobeny ze slámy, tak přece musí hořet? Tak přesně tato otázka se vyloženě nabízí. Přesto, že je Ekopanel z obilné slámy, tak jsou parametry požární odolnosti výborné. Při hoření povrch zuhelnatí, což zabrání rychlému šíření požáru do vnitřní části konstrukce. Pro představu požární odolnost nenosné příčky s kovovým rastrem (deska, rastr, deska) je 60 minut.

Povrchové úpravy

Nejčastěji aplikovanou povrchovou úpravou je ve stavebnictví známá perlinka, lepidlo a štuk. Nicméně Ekopanel si rozumí i s dalšími povrchovými úpravami. Je možné zvolit sádrové omítky, tenkovrstvé hliněné omítky nebo třeba dřevěný obklad. Poslední dobou je stále více poptávaná (spíše na zahraničních trzích) varianta povrchových úprav obdobná práci se sádrokartonem, tzn. tmelení spár a následná výmalba na povrch slaměné desky, který je tvořen recyklovanou lepenkou.

Nářadí pro práci s Ekopanelem

Další výhodou je, že pro práci se slaměnými deskami není třeba speciálního nářadí. V zásadě si vystačíte s ruční kotoučovou pilou, přímočarou pilou, aku vrtačkou, děrovkou a speciální lepící páskou na přelepení řezaných hran, kterou obdržíte s dodávkou materiálu.

Pro více inspirace se neváhejte na webových stránkách společnosti Ekopanely přihlásit na některý z připravovaných webinářů, kde se dozvíte mnohem více.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ekopanely.cz
Ekopanely.cz (3 příspěvky)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.ekopanely.cz/778 766 765
Jedousov 64, 535 01 Přelouč
Poslat poptávku
EKOPANELY CZ s.r.o.

EKOPANELY CZ s.r.o.

778 766 765

Poslat poptávku
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama