Vyhrajte pořádnou střechu zdarma!

Autor: Wienerberger (71 příspěvků)
27. 3. 2023
0 komentářů
Vyhrajte pořádnou střechu zdarma!
Komerční

Zapojte se do soutěžepořádnou střechu Tondach zcela zdarma! Jak ji vyhrát? Postup je jednoduchý. Zažádejte si zdarma o nezávaznou kalkulaci. Stačí vyplnit formulář a odborníci z firmy Tondach vám doporučí vhodný materiál a vypočítají veškeré náklady. Kromě toho, že získáte samotnou kalkulaci, budete také zařazení do slosování o střechu zdarma.

Střechy Tondach se vyznačují moderním vzhledem, dlouhou životností a léty prověřenými vlastnostmi pravé pálené tašky. Za 140 let své existence získala značka Tondach nespočetně mnoho zkušeností, které neustále propojuje s těmi nejmodernějšími technologiemi. Právě díky tomu jsou střechy Tondach nejen tradiční, ale hlavně moderní a zdravé řešení pro váš dům.

Proč zvolit právě Tondach?

  • Vynikající vlastnosti pálených tašek

  • Široký výběr dle barev i povrchu

  • Dlouhá životnost a stálobarevnost

  • Záruka 33 let

  • Nízká údržba

  • Zdravý domov

  • Vhodné pro nízké sklony střech

Pálené neboli keramické střešní krytiny patří mezi nejoblíbenější řešení a jejich obliba neustále narůstá. Jak jsme již zmiňovali, jedná se o léty osvědčený materiál. Pro zajímavost uvádíme, že na střechách se používá již 4000 let. Pálené tašky Tondach se vyrábí z tradičního přírodního a ekologického materiálu, který zajišťuje stálobarevnost, velkou odolnost vůči povětrnostním vlivům a také dlouhou životnost.

Vyhrajte pořádnou střechu zdarma!

Jakou střešní tašku vybrat?

Pořádná a kvalitní střecha je jednou z nejdůležitějších konstrukcí, kterou při stavbě domu řešíme. Jedná se nejen o estetickou záležitost, ale i ochranu, která slouží lidem a zejména stavbě samotné. Jakmile je střecha poškozená, případně některý její detail či aspekt nefunguje a nesplňuje to, co má, začne nevyhnutelně zatékat do nižších částí stavby. A to je problém a obrovské riziko. Proto vybírejte materiál pro novou střechu opravdu pečlivě.

Zaměřte se na životnost střešní krytiny. Ta by měla být co nejdelší. U pálených střešních tašek se uvádí životnost 80 až 100 let. Určitě se zaměřte i na to, jak vypadají střechy z pálené tašky Tondach a jiných materiálů. Všímejte si zachovalosti střechy, mechů, lišejníků i barevnosti po několika letech – právě stálobarevnost je pro Tondach krytinu typická.

Dalším parametrem při výběru by měl být sklon střechy.  Dle něj volte krytinu, která odpovídá hraniční hodnotě, od které lze konkrétní krytinu použít. Při keramické krytině je to obvykle od 30°, ale některé typy tašek mohou být použity již od 12°. Bezpečný sklon krytin je opravdu důležitý, proto se neostýchejte poradit s odborníkem, který vám vše lépe vysvětlí.

Dalším parametrem při výběru je členitost střechy. Dle ní pak lze použít posuvnou tašku nebo tašku s přesnou krycí délkou.

Dalším a nejspíše zásadním parametrem je tvar zastřešení a využití podkroví

Podívejte se na nejtypičtější tvary zastřešení, které konstrukčně řadíme mezi jednoduché typy střech. Pokud vás zajímají složitější typy a celkově více informací k výběru střechy, podívejte se na stránku společnosti Wienerberger Jakou střešní tašku vybrat.

Sedlová střecha

Patří mezi nejoblíbenější typy střech, především díky své jednoduchosti a ceně. Umožňuje velkou variabilitu při výběru střešní krytiny. Nevýhodou je sklon jednotlivých rovin střechy – ten vyžaduje nadezdívku.

Pultová střecha

Skládá se jen z jedné skloněné roviny s jednou okapovou hranu. Skrze to klade vyšší nároky na odvod vody. Tvar a sklon pultové střechy ji předurčují k využití na hranicích pozemků a při přístavbách. Zároveň se hodí

Valbová střecha

Na rozdíl od sedlové střechy má další dvě skloněné roviny nad štíty. Konstrukčně valbovou střechu řadíme mezi jednoduché, přestože je realizace o něco složitější než u sedlové. Cenově je dražší než sedlová, zejm. kvůli většímu množství hřebenáčů a nutnosti jejich dořezávání.

Pozor! Abyste mohli soutěžit, žádost o kalkulaci je třeba odeslat do konce března. Přejeme hodně štěstí!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Wienerberger (71 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://www.wienerberger.cz/ +420 800 240 250
Wienerberger s.r.o. Plachého 388/28 370 01 České Budějovice
Poslat poptávku