Izolace Miako 15 cm stropu na nevytápěné půdě

Autor: Tom (1 příspěvek)
Kategorie: Strop
16. 11. 2022
4 komentáře
Dotaz

Izolace Miako 15 cm stropu na nevytápěné půdě

Dobrý den, po pročítání všemožných fór, vláken, rad a návodů od výrobců izolací. Z toho pořád nejsem moudrý, někdo tvrdí parozábranu ano, někdo zase že je zbytečná. Tak bych se rád zeptal zde vás.

Místo starého železobetonového stropu jsem udělal nový z 15cm miaka s nadbetonávkou cca 6-7cm. Pod novým stropem je zrekonstruovaná technická místnost 4,3 x 3,3m kde se nachází spíž, bojler,el.kotel, pračka a sušička, takže dost vlhkosti a místnost je zároveň poměrně chladná na 22C se tu určitě v zimě nedostaneme.

Nad stropem je nevytápěná půda s půltovou střechou z trámů a kontralatí s krytím pálenými letkami, bez jakékoli folie a izolace (tedy dobře odvětrávaná) která je skloněná k delší (jižní) straně místnosti. Venkovní izolace místnosti zatím není žádná, ale uvažuji na zateplení z jižní strany cca 120mm vatou, z druhé (severní) strany od souseda to zůstane holé.

Půda by měla být ve výsledku pochozí, protože bych tam chtěl skladovat řezivo.

Můj stávající návrh tedy je:

  1. Miako 15cm

  2. beton 6-7cm

  3. rošt z KVH š 4-5 x v 10cm vyplněný minerální vatou 10cm

  4. rošt kolmo na předchozí z KVH š 4-5 x v 10cm vyplněný minerální vatou 10cm.

    Zde bych dal rozteč 120cm a vyplnil izolací v rolích, a zbývající prostory vyplnil Deskami isover orsik 60x120cm)

  5. 5) zaklopení prknama tl. 18mm x š 82mm.

  6. Parotěsné zábraně bych se upřímě rád vyhnul, jelikož prostoru pod nižší stranou střechy moc není, a "terén" je tam dost složitý, hned na nadbetonávce leží 10x12cm podzednicový trám, na kterém pak kolmo krokve, a řezat tam a lepit folii abych oddělil izolaci od této kontrukce by byl opravdu zážitek.

Děkuji mnohokrát za vše postřehy a názory Tomáš. :)

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama