Jak to všechno začalo: výběr domu + kam s ním?

Autor: Honza a Sašenka (3 příspěvky)
20. 6. 2014
0 komentářů
Jak to všechno začalo: výběr domu + kam s ním?
Příspěvek stavebníka
Po třičtvrtě roce stráveném v podnájmu v suterénním bytě 2+1 jsme si uvědomili, že platit za něco, co nikdy nebude naše nemá cenu. A ještě k tomu v bytě.

Co tomu však předcházelo byla návštěva dvou vzorových domů od spol. CANABA. První vzorový dům zvaný jako "za milion" (CHICO) nás nijak extra neoslovil. Nejvíce negativní na domě byl zcela určitě zde přítomný prodejce, jehož první otázka po vstupu do domu byla: "Tak co byste chtěli vědět?". Toto byla zcela první návštěva vzorového domu či bytu v životi. Co jiného odpovědět, že asi "všechno". Z pana prodejce bylo patrné, že ho spíše obtěžujeme a že z nás nic nevypadne. Po co nejrychlejší prohlídce jsme dům opustili a navštívili jsme druhý vzorový dům (UNO I.) v téže satelitní vesničce.

Prodejce v druhém domě byl úplně něco jiného a ochotně vysvětloval vše, aniž by byl tázán. Rozhodně jsme zde neměli pocit, že někoho obtěžujeme. Díky této druhé návštěvě bylo de facto rozhodnuto. Než jsme se nadáli, dorazil poštou velmi hezký šanon s architektonickou studií, naceněním a všemi možnými informacemi. Když už to člověk takhle vidí namalované, tak si ho to získá. Nás tedy rozhodně ano.

Zbývalo tedy najít pozemek. Po nekonečném "gůglení" všech možných zasíťovaných pozemků, s dojezdovu vzdáleností 20 až 30 km se opět na druhý pokus povedlo asi po 2,5 měsících najít tento krásný, hlavně zcela zasíťovaný a ještě k tomu rohový pozemek. Ten předchozí byl v té samé obci asi o 600 m dále, ale bez plynu, zhruba o třetinu menší a za stejnou cenu jako tento druhý. Po schůzce s realitním makléřem na pozemku v cca 7 hodin večer bylo jasno a ještě ten samý den jsme dali makléři vědět, že ho bereme a druhý den jsme skládali zálohu.

Reklama

V tuto dobu ještě nebylo jasné jestli dostaneme hypotéku, ale rezervační smlouva byla ošetřena tak, že v případě neúspěchu s hypotékou rezervační poplatek nepropadne. Jak je ale asi z článku vidno, na hypotéku jsme dosáhli.

Náklady

Název položkyCena
Projekt osazení do terénu
1 Kč
Pozemek
840 000 Kč
Celkem840 001 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honza a Sašenka
Honza a Sašenka (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama