Stavební povolení

Autor: Jiří s Lenkou Zuzankou a Adámkem (29 příspěvků)
15. 12. 2009
2 komentáře
Stavební povolení
Příspěvek stavebníka
Honička za stavebním povolením začala na úřadě, jelikož bez územního plánu je možné pouze pokácet stromy :-), čehož jsme během vyřizování povolení na inž.sítě a RD využili a v období kácení jsme nechali odstranit 2 lípy a 1 ořech. Dostat náš pozemek do územního plánu bylo velmi složité, jelikož zrovna v obci vytvářeli architekti nový plán a již nebylo možné přidat náš pozemek.

Bylo nám řečeno, že musíme počkat až bude nový plán a pak teprve zažádat o změnu v plánu (to znamená zhruba 2-3 roky). Představa toho, že nejméně 2 roky se budeme na pozemek jezdit pouze dívat, nás donutila k tomu, že jsme objevili vyhlášku z r.1996 podle které je možné stavět i mimo územní plán, podali jsme tedy opět žádost a zastupitelstvo ji schválilo.

Dále to pokračovalo na vodárny - napojovali jsme se na hlavní řád pod silnicí I. třídy ani nechtějte popisovat co vše bylo potřeba, plynárny, ČEZ, Telefonica O2, protože je pozemek v poddolovaném území bylo potřeba průzkum podloží, souhlas obvodního báňského úřadu v Mostě, odbor životního prostředí a zemědělství v Ústí nad Labem a dále i ministerstvo životního prostředí.

Jelikož jsme v ochranném pásmu ČD bylo potřeba dalších potvrzení od ČD,Drážního úřadu,Telematika ČD,atd. Celkem hladce to proběhlo na hasičích a zhruba po půl roce huráá na stavební úřad :-)

Reklama

Vše je OK, jdeme na to :-)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jiří s Lenkou Zuzankou a Adámkem (29 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama