Betonové podlahy

Autor: NED (20 příspěvků)
23. 4. 2024
0 komentářů
Betonové podlahy
Příspěvek stavebníka
Strojně hlazená betonová podlaha

Úvod

Pro hlazený betonový potěr jsem byl rozhodnutý víceméně od začátku. Jednalo se také myslím o jedinou variantu, kdy nevadilo, že stavba nebyla uzavřena, protože nebylo hotové podbití. Že bude betonovou podlahu dělat firma bylo taky jasné, svépomocí bych se do něčeho takového nepouštěl. Cenově se jednalo také o nejzajímavější variantu.

Cenových nabídek jsem měl několik, některé i od místních firem, ale nakonec jsem se domluvil s firmou z Českých Budějovic, která jezdí po celé ČR a dělají pouze betonové podlahy. Přišlo mi nejrozumnější vzít firmu, která nic jiného nedělá.

Betonové podlahy

Realizace

Termín se trochu měnil, chvíli se čekalo, než bude podlahové topení, protože jsem nestíhal pokládku polystyrenu, pak se zase čekalo na firmu na betony, protože měli rozdělanou nějakou větší akci. Vše ale proběhlo dle domluvy.

Ráno dorazila firma s dodávkou s cementem a se strojem na míchání betonu. Domluvili jsme se na výškách v každé místnosti podle druhu podlahové krytiny. U všech dveří jsme prošli směr otevírání kvůli umístění dilatace. Zbytek už byl na firmě, odpoledne bylo vše hotovo. Vzhledem k typu betonu byl rovnou i zhotoven spád ve sprchovém koutu.

Pořádně jsem si podlahu prohlédl až druhý den, to už byla podlaha pochozí. Betony byly pěkné, vše proběhlo v pořádku. Jediné, co mě trochu mrzelo, tak byl na pár místech od vodováhy poškozený štuk a občas byl na zdi beton. Vše šlo ale poměrně snadno odstranit.

Reklama
Betonové podlahy

Náklady

Název položkyCena
Betonové podlahy
55 000 Kč
Celkem55 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama