Elektro přípojka

Autor: Robin a Katka (6 příspěvků)
8. 3. 2010
0 komentářů
Elektro přípojka
Příspěvek stavebníka
Listopad 2009 - Původní připojení starého domu bylo z nejbližšího sloupu elektrického vedení přímo na konzoli domu. Protože jsem musel tuto přípojku odstavit, tak vznikl problém jak se dostat k elektrickému proudu.

Zpět přímo na dům by se mohlo realizovat kdo ví kdy. Díky tomu, že sloupy byly po druhé straně cesty, tak se nabízely se dvě možnosti. Buď pod cestou nebo postavením sloupu. Zvítězila jednodušší varianta – sloup. Bude v rohu pozemku, kde nikomu nebudu překážet a určitě to bude varianta levnější.

Hned na začátku jsem měl štěstí. Za flašku jsem sehnal starší betonový sloup. Za 1500 Kč mi jej postavil člověk pracující pro energetiku. Ani jsem nevěděl, jak snadno je možné těžký sloup umístit do správné polohy. Před tím, než elektrikáři zabudují skříňku elektro se všemi správnými kabely a propojí sloupy, bylo třeba vykopat trasu od sloupu ke skříni. Takže opět bagr, písek, chráničky …… Vše se celkem v pohodě podařilo. Jen závěrečné připojení mezi sloupy trvalo asi tři dny. V dešti si opravdu netroufli nic podnikat. 

Ještě uvedu, že jsem využil výkopu a hned ze skříně si nechal napojil unimobuňku. Nebyl to problém hlavně proto, že v buňce byl rozváděč s jističi, dokonce jsem na to dostal revizi. Skončila doba svícení svíčkami 

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Robin a Katka
Robin a Katka (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama