Montáž oken a dveří

Autor: Honégříci (25 příspěvků)
27. 1. 2011
9 komentářů
Montáž oken a dveří
Příspěvek stavebníka
25.ledna 2011 Konečně nám přijeli namontovat naše vytoužená okna a dveře. Jupíííí.. I když byly -4 C a začalo dokonce i sněžit, naši radost to nemohlo zkazit. Firma by si samozřejmě přála lepší počasí, ale neměli na výběr :-)

Když jsme cca před 3 měsíci začali kontaktovat firmy na okna, tak se nám ozvalo 10 firem, které měli zájem a posílali cenové nabídky na námi zadané požadavky. Roztřídili jsme si to na známé a méně známé firmy. Ceny se u všech pohybovali v rozmezí 140-170 tis Kč. Nakonec nás velmi příjemně překvapila firma VEKRA, která nám dala nejlepší nabídku.

Pracovník firmy VEKRA byl u nás 2x na zaměření. Jednání s firmou bylo profesionální a bez problémů. Jelikož je firma VEKRA hodně velká a známá, nebyl pro nás problém zaplatit 100% ceny dopředu. Samozřejmě jsme měli trošku strach, ale vše dopadlo dobře a to je pro nás důležité :-)

Samotná montáž proběhla bez problémů, jen jedno okno se vracelo kvůli špatně namontovaným pantům, místo aby bylo okno nastojato, tak bylo naležato. Stačil jeden telefonát a vše bylo vyřešeno a zadáno do výroby, takže nám bude co nejdřív dodáno a namontováno. Pánové u nás byli od 8-14 hod, jejich práce byla profesionální, což byla radost pohledět.. :-)

Reklama

Bohužel jsem měli ještě pár restů, které se nestihli udělat, takže David dozdíval arkýř v kuchyni, vytloukali se díry v oknech a dveří a řezal se tvrzený polystyren a vkládal se do příslušných prostor. Dále se muselo částečně rozmontovat lešení za domečkem, které zasahovalo do oken kde bylo ukotveno. David musel i zvětšit díru na vchodové dveře, takže i řezal a nakonec montoval, navrtával a dával dohromady garážová vrata. Bylo toho víc než dost a domů jsme jeli sice šťastný, ale dost vyčerpaný s té zimy a našeho neposedného synáčka.. :-D 

Parametry oken – bílá / zlatý dub, trojsklo, rám 68 mm, křídlo 80 mm, výplň 4-14-4-14-4 PTN+-F1-PTN+-Arg, na vruty H+D+L+P Vchodové dveře – golden oak, rám 80 mm, ALU práh, křídlo 120 mm, na vruty H+D+L+P

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Honégříci
Honégříci (25 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Gottíci

Gottíci2. 11. 2011 7:50:54

Verčo naprosto chápu, že nestíháš ;) Taky čekáme druhý, ale my budem bydlet tak za rok na vánoce :( Dej článečky co nejdřív, hlavně kuchyň ať mám třeba nějakou inspiraci ;) Zdraví Gottíci

Honégříci

Honégříci9. 10. 2011 16:35:14

Ahojky Kamilo,
už se na to chystám táááák dlouho, ale vůbec není čas, jsem znovu těhotná, do toho domeček, dítě.. Musím to ale napravit, už si ani nepamatuji, jak vkládat články a fotky.. :-))) Jen malinko povím, že už bydlíme.. ale v jakém stavu máme domeček se raději neptej!! :-))) Zkusím se dnes vrhnout na nějaký ten článek..

Honégříci

Honégříci1. 10. 2011 5:58:15

Dobrý den,
ohledně té slevy jsme spíš měli štěstí.. Žádnou kartu jsme neuplatňovali. Prostě v té době měla firma VEKRA akci na slevu a k tomu ještě pár procent za zimní odběr, takže se to vyšplhalo na 44%. Doporučuji rozeslat poptávku, firmy se Vám sami ozvou a budou nabízet případné slevy.. a pokud nějakou oslovíte, nebát se na slevy zeptat a ukecávat :-)) Oni ty firmy mají vždy nějaké rezervy ohledně slev. Hodně štěstí při výběru firmy a hlavně se neukvapte, je to dost důležitá část na domě a čekat na reklamaci několik měsíců je otrava a zbytečný stres navíc..
Hezký den. Veronika

Honégříci

Honégříci23. 3. 2011 8:05:11

Zdravíme Vláďo, díky za pochvalu, jsme moc rádi, že jsou už okna namontovaná. S tím širším rámem máš asi pravdu, ale u nás hodně rozhodovaly peníze, takže jsme rádi za to, co máme a jsme spokojení.. :-)
Právě na pozemku bagrujeme, takže všude plno bahna, no humus :-(
Další články plánujeme až na duben, kdy bude voda, topení, kanalizace a eletrika.. takže se konečně také hneme a začne se něco dít.. snad bude brzy už i teplo.

Vám také stavbě zdar!!! :-)

Vláďa a Lucka

Vláďa a Lucka7. 3. 2011 20:14:56

Zdravím, vaš članek mi ějak utek :) takže to napravuji...
matw to moc hezké a je fakt že okna už dělaj barák :) u nas sem taky po 3 měsicich začal strhávat ochrané pasky a už to vypada taky jinak :)
Jinak škoda že jste nevolili širší profil ramu, vekra dělá taky profil veka která ma šiřku ramu 90mm a tim padem neni problem udelat trojsklo 4/16/4/16/4 což je asi lepši, ale asi i drašší.
Ja snad brzy napíšu další článek, ted v zimě se toho moc neudálo.. :)
tak stavbě zdar :)

Honégříci

Honégříci3. 2. 2011 17:57:04

Dobrý den, je na to několik způsobů Hledal jsem co nejvíce informací k tomuto, aby bylo dobré napojení podlahy s dobrými vlastnostmi. Našel jsem napojení pomocí extrudoveného polystyrenu, dále pak pěnové sklo, což se mi zamlouvá více. Je vhodný také jako izolace proti vlhkosti a také se dá použít i do míst, kde je velké zatížení tlakem.
Pro názorný přehled dávám odkaz: http://www.cad-detail.cz/pa_det/20203004.htm
Tak snad Vám to pomůže, uvidím jak nám to vyjde finančně, to bude dosti důležité pro nás.
David

Lenka a Pavel

Lenka a Pavel30. 1. 2011 17:06:14

Článek bude, snad se k tomu příští týden dostanu. Nějak nestíhám!

Honégříci

Honégříci29. 1. 2011 18:59:45

Lenko, děkujeme!!!! Jsme fakt moc šťastný, že už je máme... :-)) A věřím Ti, že se těšíš stejně jako na Vánoce, je to prostě úžasnééé.. No a kde vlastně máte článek o střeše, který jsi slibovala????

Lenka a Pavel

Lenka a Pavel28. 1. 2011 12:57:50

No nádhera! Přijde mi, že barák s okny vypadá už jako opravdickej barák! K nám dorazí okna 17.února, těším se jak na druhý Vánoce:-)