Rozhodnutí stavět

Autor: Ondras a Marinka (1 příspěvek)
22. 4. 2015
0 komentářů
Rozhodnutí stavět
Příspěvek stavebníka
Už dva roky uvažujeme o tom, že bychom si chtěli postavit domeček. A tak jsme začali plánovat. Podle našich představ by pozemek měl být blízko města a spíš větší než menší.

Shodli jsme se, že by neměl být daleko od rodičů. Ve městě se ani jednomu znás žít nechtělo, takže volba byla jasná, zůstanou z nás vesničani.

Naše budoucí vesnička  by měla alespoň trošku žít kulturním životem, nějaké sportovní vyžití by bylo fajn a lidé by měli být přátelští (aby bylo ským posedět na terásce u pivka, že jo :) ), pár mladých rodin, aby si naše děti měly s kým hrát, a tak dále :-D.

No, vysnili jsme si to krásně. Člověk by řekl, že je to nesplnitelný sen. A mezitím, co jsme tak snili a debatovali, se u nás v obci začaly prodávat již zasíťované stavební parcely.

Reklama

Nemohli jsme samozřejmě odolat, a hned jak to šlo vedla naše cesta na obecní úřad, kde jsme požádali o koupě parcelky. Pan starosta byl velice rád, že o pozemky projevili zájem "domorodci", a tak nebyl s ničím problém. Do měsíce už byla parcelka oficiálně naše. Pozemek má 994m2 a je orientován na jižní stranu, což je super. A ten výhled, je prostě k nezaplacení.

Pozemek už jsme tedy měli a začalo plánování, jak má náš budoucí domeček vypadat. Oba dva jsme chtěli bungalov. Ze začátku se nám líbily bungalovy do tvaru L s valbovou střechou (typ Sirus od Gservisu). Po projetí pár obcí nám došlo, že  se líbí více lidem, a že v každé vesnici jsou aspoň 3 takové domy a že to není zase taková pecka, a tak jsme od tohoto návrhu upustili.

Nakonec jsme se  nechali unést, klasickým typem (nudle) se sedlovou střechou. Požádali jsme sestřenici, která studuje architekturu a je v posledním ročníku, zda by nám projekt zvládna narýsovat. Byla nadšená, že v ní máme takovou důvěru a my, že ušetříme penízky na projektu. 

Reklama

Vybrali jsme si zhruba typ domu, který by se nám líbil - (Komfort 3 zelenedomky.cz). A potom jsme nechali na ní, aby nám předložila první návrh. Jelikož teprve začíná a nemá moc zkušeností, neustále se něco měnilo. Nejdříve nám moc neseděli rozvržené místnosti (půdorys), takže jsem nakonec musela vzít papír a tužku a uspořádat si to sama, potom byl dům moc vysoký s velkým sklonem střechy a malá okna, prostě každý nový návrh, který nám poslala, měl nějakou chybu. Už jsme pomalu začali mít pocit, že jsme neudělali dobře. Sice jsme ušetřili na projektu, ale stálo nás to hodně stresu a práce. Ale nakonec jsme to spolu všechno vypiplali k naší oboustranné spokojenosti.

Teoreticky to máme pro nás perfektně vymyšlené, projekt se podařil na výbornou. Teď už jen zbývá dostat povolení a kopnout do hliny! :)

Náklady

Název položkyCena
Parcela
387 660 Kč
Celkem387 660 Kč
Reklama

Galerie

Rozhodnutí stavět

Přílohy

stracovrd-studie-23-3.pdf
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ondras a Marinka (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama