Vazníky

Autor: NED (20 příspěvků)
19. 3. 2024
0 komentářů
Vazníky
Příspěvek stavebníka
Vazníky

Úvod

Pro vazníky jsme byli rozhodnuti od začátku, při rozměrech baráku 11x17 m bych se jinak nevyhnul podélné nosné zdi nebo nějakým sloupům, které by nesly krov.

Poptal jsem několik výrobců, nakonec jsem vybral na doporučení od kolegů z práce firmu poblíž Jihlavy. Jihozápadní strana je dimenzovaná pro případnou instalaci fotovoltaiky. Uprostřed je pochozí lávka, aby byl na půdě nějaký úložný prostor.

Realizace

Již před betonáží věnce jsem se s firmou spojil a doladili jsme termín. V průběhu zdění si firma přijela změřit rozměry domu. Ještě před montážní vazníků jsme založili komín, abychom se později nepotkali s krovem. S firmou bylo domluveno, že v těchto místech bude komín a mají tam prostor s vazníky trochu uhnout v případě potřeby.

Den před plánovanou montáží přijela firma odpoledne a během asi dvou hodin si navrtali a namontovali všechny úhelníky pro ukotvení krovu. Další den přijel jeřáb a kamion s vazníky a během dne vše naskládali na věnec a zavětrovali. Třetí den proběhlo finální zavětrování a bylo hotovo.

VazníkyVazníky
Reklama

Galerie

Náklady

Název položkyCena
Krov
260 000 Kč
Celkem260 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama