Test levného zahradního nábytku ze Stavebnin DEK

Autor: Tereza Malinová (119 příspěvků)
Kategorie: zahradní nábytek
1. 9. 2018
1 komentář
Redakční článek
Vzhledem ke krásnému létu jsem se poohlížel po zahradním nábytku. Nemohl jsem se už dočkat, až si budu na terase užívat odpolední relax. Shodou okolností jsem v e-mailové schránce objevil email s akční nabídkou na zahradní nábytek ze Stavebnin DEK.

Bezúdržbový zahradní nábytek

Na první pohled mne zaujal lehký jídelní stůl VIKING L pro šest lidí za 1 550 korun a zahradní křeslo BALI za 600 korun. Ceny byly víc než lákavé, až podezřele levné. Zajímalo mne tedy, jak na tom bude zahradní nábytek s kvalitou. Řekl jsem si, že nábytek otestuji a v e-shopu jsem zboží objednal s doručením domů prostřednictvím služby Doprava DEK.

Doprava až do domu

O den později se mi ozval pracovník pobočky a domluvili jsme se, kdy objednané zboží přivezou. Objednávka dorazila v pořádku v dohodnutý termín přímo domů.

Křesla Bali – zvládla i houpání

Nejprve jsem vybalil zahradní křesla BALI. Ta jsou vyrobena z ocelového rámu a umělého ratanu. Celkové zpracování a hnědá barva dodávají křeslům velmi elegantní vzhled. Použitý materiál by měl leccos vydržet, výrobce dokonce slibuje odolnost vůči UV záření a neměl by tudíž jen tak ztrácet barvy.

Reklama
Test levného zahradního nábytku ze Stavebnin DEK

V případě potřeby stačí otřít nečistoty houbičkou a jarem na nádobí zředěným teplou vodou. Jinak se obejde bez údržby. Praktická křesla jsou navíc stohovatelná. Jakmile skončí sezóna, stačí je naskládat na sebe a uskladnit na suchém místě. I když se to správně nemá, zkusil jsem se trochu zhoupnout. Ocelová konstrukce naštěstí vydržela. Přesvědčil jsem se, že je velmi pevná a stabilní a běžné sezení, ke kterému je určená, přečká bez problémů.

Stůl Viking má hliníkovou konstrukci

Ihned poté jsem se pustil do sestavení stolu. Jídelní stůl šedočerné barvy o rozměrech 150 na 90 centimetrů a výšce 74 centimetrů se skládá z hliníkové konstrukce a takzvané artwoodové desky. Artwood je speciální umělá hmota, podobně pružná a pevná jako dřevo, avšak plně bezúdržbová.

Reklama
Test levného zahradního nábytku ze Stavebnin DEK

Balení stolu obsahovalo dva delší čelní rámy a dva boční rámy, desku stolu, 8 delších šroubů, 6 šroubů střední velikosti a 6 krátkých šroubů, včetně krytek, podložek a klíče.

Smontováno za pár minut

Smontovat stůl nebylo nic složitého a hotovo jsem měl doslova během pár minut. Ještě jsem zkontroloval, zda se stůl nekýve a dotažením nastavitelných šroubů vespod každé nohy zajistil stabilitu na podlaze. Abych vyzkoušel, jestli stůl něco vydrží, trochu jsem se do něho opřel a zjistil, že jeho stabilita není úplně stoprocentní. Trochu se kýve a bude nutné se k němu chovat opatrně. Ovšem za ty peníze - skvělý poměr ceny a výkonu - předčil nábytek mé očekávání také s přihlédnutím k tomu, že je plně bezúdržbový.

Reklama
Test levného zahradního nábytku ze Stavebnin DEK

Všem hezký zbytek léta!

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tereza Malinová
Tereza Malinová (119 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací