Vykouzlete si z bazénu lázně. Víme, jak na to!

Autor: Hawaj.cz (3 příspěvky)
4. 4. 2018
0 komentářů
Vykouzlete si z bazénu lázně. Víme, jak na to!
Komerční
Chtěli byste se v bazénu koupat mnohem častěji, ale brání vám v tom chladná voda? Opravdu tropických dnů není v našich končinách zase tolik, ale my vám poradíme, jak ji ohřát, aniž by vás to stálo majlant.

Sluníčko je zadarmo, vytěžte z něj maximum

Opravdové léto u nás trvá zhruba 2 měsíce. A ne vždy v tomto období se voda v bazénu dokáže ohřát na příjemnou teplotu. A ruku na srdce, i když máte bazén dávno na zahradě, kolikrát za rok se v něm vykoupete? Nejčastějším důvodem, proč se nejít smočit, je právě nízká teplota vody. To se ale dá lehce změnit a nemusí přitom trpět vaše peněženka. Stačí, když ze sluníčka vytěžíte maximum pomocí solárního ohřevu vody. Ten jednoduše napojíte na filtraci, která vhání studenou vodu do kolektoru, kde se ohřeje a vrátí zpátky do bazénu. Teplotu vody tím zvýšíte o několik stupňů bez dalších finančních nákladů. Sluníčko je zadarmo a jednorázová investice do solárního zařízení se vám rozhodně vyplatí.

Teplo udržíte v bazénu pomocí solární plachty

Další možností, jak zvýšít teplotu vody v bazénu, je solární plachta. Tu můžete zároveň zkombinovat i se solárním ohřevem, čímž zvýšíte jeho účinek. Plachta na bazén má hned několik výhod:

  • udrží teplo v bazénu
  • zvýší teplotu vody až o 5 °C
  • zabrání padání listí a jiných nečistot do vody
  • chrání proti odpařování vody
  • zamezí úniku bazénové chemie

Koupejte se v bazénu delší část roku

Je pro vás v dnešní uspěchané době stále náročnější najít si pro sebe chvilku na odpočinek? Jestli máte na zahradě bazén, byla by velká škoda, abyste si v něm nezaplavali jenom kvůli studenější vodě. Se solárními doplňky si užijete koupání v bazénu delší část roku, a navíc uděláte něco sami pro sebe. V teplé vodě příjemně prohřejete ztuhlé svaly a zrelaxujete tělo.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Hawaj.cz (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama