Chytré stavění z betonové stavebnice

Autor: CS BETON (4 příspěvky)
30. 3. 2018
0 komentářů
Chytré stavění z betonové stavebnice
Příspěvek stavebníka
Beton je velmi oblíbený materiál, který se kolem rodinného domu dá uplatnit skoro na každém kroku. S jeho pomocí postavíte nosné zdi, opěrné zdi nebo plot. Prefabrikáty z kvalitního materiálu od výrobce CS-Beton v různých provedení vás ohromí svou funkčností, odolností a snadnou manipulací. A že vypadá příliš jednotvárně? Nic nemůže být vzdálenějšího skutečnosti. Však posuďte sami.

Poskládejte si svůj plot

Ploty nejen oddělují sousední pozemky nebo jejich části. Hlavně chrání domy a soukromí a jsou zároveň důležitým estetickým prvkem. Stavba s pomocí prefabrikátů připomíná nápadně hrátky se stavebnicí. Plot s podezdívkou, plnou zeď nebo kombinaci s různými výplněmi sestavíte z jednotlivých dílů snadno a rychle. Ve srovnání s jinými materiály je vybudování plotu mnohem méně pracnější a levnější varianta. Firma CS-Beton s více než 20letou tradicí na trhu nabízí celkem osm betonových systémů pro výstavbu plotů s rozmanitých zpracování, s hladkým nebo štípaným povrchem, který je často k nerozeznání od kamene. Přirozený vzhled navozují také barevné varianty přírodních odstínů. Pro co nejvyšší přesnost je každý kus překontrolován laserovým systémem. Základní sestavu tvoří díly FRAGMENT, které jsou ideální pro stavbu zídek nebo podezdívek. Kombinací bloků s hladkým a štípaným povrchem dosáhnete velmi netradičního výsledku.

Chytré stavění z betonové stavebnice

Systém CSBLOK je natolik univerzální, že s jeho pomocí postavíte plot, dělící stěny, okrasné zdi i podezdívky a sokly budov. Kromě bloků jsou součástí systému kusy k půlení, štípanými stříškami, koncovými a sloupkovými prvky a rohy. Každý díl je opatřen dutinou pro vložení vodorovné i svislé výztuže nebo vylití betonem.

Reklama
Chytré stavění z betonové stavebnice

Tvárnice SOLOBLOK se od využití předchozí varianty neliší, jsou ale opatřeny fazetami ze všech pohledových stran, a tak nabízí mnohem elegantnější estetický zážitek.

Chytré stavění z betonové stavebnice
Reklama

Dokonale pevný a odolný plot postavíte s NEWBLOK. Ukrývá totiž v sobě dutinu pro zasunutí výztuže nebo vylití betonem. Hladké bloky jsou navíc ozdobeny decentními fazetami.

Chytré stavění z betonové stavebnice

Zatékání vody a promáčení stěny jednoduše zabráníte plotovou stříškou s okapovou drážkou. Zákrytový systém na plotové zdi a sloupky je vyráběn vibrolisováním, které kombinuje účinky vibrace a přítlaku. Díky tomu každý kus nabývá vzhledu přírodního kamene. Stříška je se systémy CSBLOK, SOLOBLOK a NEWBLOK plně kompatibilní.

Reklama
Chytré stavění z betonové stavebnice

Sestavu NATURBLOK uplatníte při stavbě okrasných stěn, terasových opěrných zdí nebo schodišť se zakončením speciální stříškou Díly se spojují na sucho pomocí drážek, což umožňuje stavět zdi nejen rovné, ale i do oblouku. Štípaný povrch opracovaný ostařením navíc připomíná nahrubo otesaný kámen. Pokud si na založení netroufáte sami, dejte na rady odborníků. Tým CS-Beton vám zdarma poradí přímo tam, kde stavíte.

Chytré stavění z betonové stavebnice

Betonové díly NATURBLOK EDIT se výborně hodí pro stavbu rovných zdí a plotů. Po zalití dutého vnitřku libovolnou výztuží se zeď změní doslova v pevnou skálu. Betonové bloky o dvou různých výšek se vzájemně kombinují a vytvářejí zajímavou mozaiku. Ve své podstatě bloky nahrazují tvárnice, ale s mnohem vyšší estetickou hodnotou.

Chytré stavění z betonové stavebnice

BETONKA na první pohled připomíná klasickou pálenou cihlu. Oproti ní téměř nenasákavá a vydrží mnohem déle. Bloky, které se neomítají, také využijete k vyzdění zídek, obezdívek, komínů, revizních šachet nebo ke zpevnění podlah sklepů.

Chytré stavění z betonové stavebnice

O beton se můžete opřít

Vybudovat zahradu ve svahu má určitě své nezaměnitelné kouzlo. Nabízí nádherný výhled do okolí, ale výstavba a údržba bývá tvrdým oříškem. Firma CS-Beton má proto řešení pro různé výškově členěné plochy. Stabilitu terénních zlomů až do výšky 1,2 metrů dokonale zajistí vyztužená opěrná zeď imitující dřevěný povrch. Výborně se hodí pro ohraničení terénu s komunikací nebo chodníkem.

Chytré stavění z betonové stavebnice

Beton je natolik pevný a všestranný materiál. Jeho vynikajících vlastností využívají dutinové bednicí tvárnice pro výstavbu vyztužených i nevyztužených nosných stěn, vybudování základu pod plotní konstrukce nebo pro nenosné obvodové zdi podzemních částí staveb. Zdivo do sebe perfektně zapadá a vytváří zámky, díky čemuž se budování domku stane hrou pro dospěláky.

Chytré stavění z betonové stavebnice
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
CS BETON (4 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama