Stavba udírny svépomocí

Autor: KB-BLOK (6 příspěvků)
Kategorie: krb, gril
18. 10. 2017
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Máte rádi vůni uzeného a grilovaného masa či jiných pochutin a rádi byste si je připravovali ve vlastní udírně? Zároveň se ale chcete odlišit od sousedů a nechcete klasický prefabrikovaný zahradní gril nebo udírnu z hobbymarketu? Pokud jste na obě dvě otázky odpověděli ANO, máme pro Vás řešení. Postavte si udírnu z betonových tvarovek, výhodou je obrovská variabilita. Můžete vybírat z různých barev, povrchových úprav a tvarů, ale můžete si postavit i udírnu přímo na míru Vašemu přání.

Skvělým řešením je stavba grilu, udírny nebo jejich kombinace z betonových tvarovek od českého výrobce KB-BLOK. Sériově nabízí základní typy udíren, pravou, levou, rohovou, ale na základě přání Vám vytvoří zdarma návrh na jiné rozměry a tvary. Kromě udírny či grilu Vám navrhne klidně i celou zahradní kuchyni. 

Stavba udírny svépomocí

Součástí sestavy jsou betonové prvky KB-BLOK v povrchové úprvě a barevném provedení dle přání zákazníka, kované součásti řady Smokers (kouřovod, ohniště, rošt, popelník, gril, komín, dvířka, atd.), šamotový obklad a další doplňky.

Reklama

Popis stavby udírny 3v1

Montáž takovéto udírny zvládnete svépomocí. 1. Nejprve je nutné zvolit si vhodné místo a připravit pevný podklad, ideálně základovou desku vyztuženou kari sítí. Udírna by měla být umístěna tak, aby byla v závětří, daleko od hořlavých materiálů a v dostatečné vzdálenosti od sousedů, které byste mohli kouřem rušit.  Samotná montáž je už snadná. 2. První řadu tvarovek ukládáme do základové malty pro vyrovnání podkladu zakládací řady. Pomůžeme si vodováhou a paličkou. 

3. Prostor topeniště vyplníme betonovou mazaninou a tím vytvoříme podklad pro lepení šamotového obkladu. 

4. Dle jednoduchého návodu pokračujeme v kladení dalších vrstev. Tvarovky vyztužujeme svislou výztuží a betonem vyplňujeme jen určité tvarovky, dle schématu v návodu.

Reklama

5. Tvarovky jsou sice určené primárně na suché zdění, bez spárování, ale z důvodu utěsnění je mezi sebou lepíme mrazuvzdorným flexibilním lepidlem.  6. Udící prostor obložíme obkladovým šamotem, osadíme kaslíkem s rozptylovačem kouře, který se napojí na kouřovod. Na vynášecí díl se osadí trubka s klapkou a práci zakončíme nalepením zákrytové desky. 

Stavba udírny svépomocíStavba udírny svépomocíStavba udírny svépomocí

Pokud jste jen trochu zruční, stavba pro Vás bude hračka a zvládnete ji ve dvou lidech. Pomocníkem Vám bude přesný popis přiložený k balení. Celý návod v PDF naleznete v příloze.

Reklama

Přílohy

Vrstvy
Udírna Stromboli
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
KB-BLOK (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama