Stavba altánku a opěrné zdi

Autor: Mára a Věra (12 příspěvků)
Kategorie: Pergola, terasa
19. 8. 2014
3 komentáře
Stavba altánku a opěrné zdi
Příspěvek stavebníka
První věc, kterou jsme udělali po vyčištění pozemku, byl plot. Byla to pěkná fuška tahat cement a kamení v kýblech po břehu. Celkem máme 75 sloupků a zbytek živý plot. Po dvou letech terenních úprav jsme se konečně pustili do budování okrasné zahrady.

Na pozemku kdysi stávala jídelna pro JZD tak jsme měli všude kamení a cihly. Naštěstí začal kamarád přes silnici stavět v břehu a nevěděl co s hlínou, tak nám ji zadarmo navozil 130 tater a za flašku slivovice rozhrnul. Pak jsem začal stavět altánek.

Když jsme všechno vykáceli, tak se tam nedá na sluníčku vydržet. Stačilo zajít do lesa a vybrat pár kulánků na stavbu a za dva víkendy jsem to měl hotové. Postupně jsem dodělal nějaké úpravy a nátěr proti škůdcům. Přes zimu jsem si vyrobil dřevěný nábytek z javoru, které jsem pokácel předchozí rok na pozemku.

Další přišla na řadu opěrná zeď do svahu. Pořád se to sypalo, tak jsem tam udělal zeď ze ztraceného bednění. Je dlouhá 35 m a padlo tam 180 kusů. Byla to dřina vozit to na kolečkách 40 m po čtyřech kusech. Pak koupit železo v kovošrotě a bylo hotovo.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Mára a Věra
Mára a Věra (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama