Dřevěné vybavení na zahradu

Autor: Nabytek-elegance.cz (1 příspěvek)
Kategorie: Zahradní stavby
1. 6. 2013
0 komentářů
Dřevěné vybavení na zahradu
Příspěvek stavebníka
Když je hotový dům, může člověk pomalu začít přemýšlet nad nějakým využitím zahrady. Dnes snad nikdo nechce mít zahradu na otročení, kolem které bude muset pořád lítat, zalévat, okopávat, hnojit a rýt. Mnohem přívětivější je okrasná zahrada, která slouží spíš k odpočinku a je třeba jen částečně využitá pro záhony.

Když tak přemýšlíte, co byste chtěli na své ideální zahradě mít, někoho možná napadne jezírko s rybičkami, někoho skalky, někoho ovocný sad.

U nás to vyhrála dekorativní zahradní studna z masivního dřeva, kterou osadíme květinami, a bude dělat rustikální parádu. V podobném duchu jsme pak pokračovali dál. Jako rodina s dítětem máme prioritu taky v tom, aby si měla naše ratolest kde hrát. Pořídili jsme proto ještě dětské pískoviště. Mohou se tu scházet i děti kamarádů, kteří si pak aspoň hrají společně, a máme od nich chvíli klid.

Mít na zahradě zurčící vodu se nám líbilo, takže ještě hloubíme kanál, kterým necháme protékat potůček. Zařídili jsme uzavřený oběh, kde je voda neustále proháněna malým čerpadlem do potůčku a z něj pak do shromažďovací nádrže. Bylo nutné všechno odspodu dobře zaizolovat. Přes potůček pak plánujeme pořídit dřevěný zahradní mostek.

Reklama

Celkově by pak zahrada měla být takovou oázou klidu, kde bude hlavně dostatek volného prostoru, a oddělené ostrůvky, jako je dětský koutek, kde si budou moct děti hrát, zastřešené posezení s grilem a udírnou hned u domu a v centru zahrady pak altánek s dalším posezením.

Uvidíme časem, jestli by se udělal prostor také na zahloubený bazén. Plastové vany jsou dnes už poměrně cenově dostupné, takže by to nemusel být problém. Nadzemní bazény jsou spíš takovým provizoriem, které není zcela plnohodnotné.  

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Nabytek-elegance.cz (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací