Plot a voda

Autor: Pasha (6 příspěvků)
16. 5. 2011
0 komentářů
Plot a voda
Příspěvek stavebníka
Oplotenie, voda a úprava terénu...  Konečne nejaká zmena. Cez víkend (pred dvomi týždňami) som zavítal do mojej dedinky, aby som sa „realizoval“. K tomu som si objednal pletivo z „Plotoveho centra“ (3 balenia á 25m, 1,6 m vysoké, oko 50mm).

Cena cca 215€ (čiže 4066 CZK). Firma potvrdila objednávku, aj cenu, len ma prekvapilo, že v maili nebola uvedená mena, ale keďže som predpokladal, že je to do SR, že je to absolútne jasné a tak som to neriešil... čo bola chyba. Bol som dohodnutý s dopravnou spoločnosťou, že v piatok dorazia na miesto určenia, kde ich budem čakať. Všetko fungovalo digitálne... až mi to bolo divné ;-). A Potom to prišlo. Vyložili sme materiál a chlapík chce 4066 euro! Hahaha... zasmial som sa v duchu a spomenul si na môj „ciťák“. No čo, po chvíľke vykecávania, sme veci naložili späť do auta a chlapík odfrčal. Tu musím oceniť prístup odosielateľa, ktorý síce nedvíhal telefón, ale na sms reagoval veľmi promptne, zariadil zmenu a o 16:00 bol chlapík s pletivom späť a ja som mohol začať robiť.

Držal som sa návodu a i keď to bola spočiatku trauma, nakoniec som prišiel na princíp ako s pletivom „vybabrať“ a práca išla pomerne od ruky. Bol som na to sám, takže to vyžadovalo trochu šaškovania hore-dole, ale v podstate som nemal žiadny problém.   Kým som behal okolo pletiva, tak známy z dediny mi prišiel s JCB-čkom upraviť pozemok, ktorý bol dosť hrboľatý. Popritom sme odkryli vodomernú šachtu z ktorej mi iný známy urobil vývod, aby som mohol používať vodu z obecného vodovodu, keďže na pozemku studňa zatiaľ nie je. To bolo hotové za hodinu, úpravy terénu za päť.. 

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací