Zaměření domu a stavba laviček

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
4. 6. 2015
6 komentářů
Příspěvek stavebníka
K vytyčení domu bylo již třeba pozvat profesionálního geodeta. Využil jsem opět služeb pana Háchy ze společnosti GEDEX.cz, která v Rostoklatech prováděla na podzim vytyčení pozemku před stavbou oplocení.

Vytyčit bylo třeba celkem 8 rohů, které jsou po obvodu domu. Vnitřní zdivo se prý zpravidla nevytyčuje, neboť máte-li vytyčen dům po obvodu, snadno si poté doměříte polohu pro vnitřní nosné zdi. K vyznačení rohu lze použít roxor nebo stejně, jako v našem případě, velký hřebík 200mm. Důležité je, aby byl „vytyčovací prvek“ co nejtenčí a současně pevný. Pro pozdější přesné zjištění polohy rohů domu jsme pokračovali stavbou laviček. V místní prodejně dřeva měli smrkové latě 30x50mm v délce 4 metrů. Každou lať jsme rozdělili na 3 díly a postavili z nich jednu lavičku. Lavičky jsme vyrovnali do stejné výšky pomocí nivelačního přístroje a následně za pomoci provázků a olovnice přenesli rohy domu na lavičky. Na lavičce jsme vyznačili polohu rohu tužkou a současně také malým hřebíčkem. TIP: V předchozím videu jsme dělali skrývku ornice. V příštím videu se podíváme na bagrování základových pásů.

Otázka

Plánujete postavit před bagrováním základů také lavičky, nebo si pozvete před zakládáním ztraceného bednění geodeta na svou stavbu znovu?  Pište prosím do komentářů.

 

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Vytyčení domu + technická zpráva
3 500 Kč
Zapůjčení nivelačního přístroje
330 Kč
Smrkové latě na lavičky
695 Kč
Celkem4 525 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací