Návrh zahrady a model domu

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
11. 5. 2015
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Od začátku jsme chtěli mít jasno v tom, jak bude vypadat okolí domu, abychom například v průběhu zemních prací dokázali přemisťovat zeminu rovnou na místo, kde již ideálně zůstane napořád.

Pochopitelně nás také lákalo mít zahradu navrženou profesionálem, který dokáže rozmístit vhodně rostliny tak, aby si vzájemně nepřekážely a majitelé domu se tak mohli každý den těšit na krásný pohled do své zahrady. Návrh zahrady a následné vymodelování zahrady i domu jsme realizovali jako součást projektové dokumentace se společností G SERVIS CZ. Prvním úkolem bylo vyplnit zahradní scénář, který najdete ke stažení v příloze tohoto článku. Co jsme nevěděli, jsme jednoduše nevyplňovali a doufali, že i přesto dokáže architektka Klára Zápotocká připravit krásnou zahradu. Po odeslání „jakž takž“ vyplněného formuláře následovalo asi 5 rychlých telefonických konzultací a za pár dní jsme měli k dispozici koncept zahrady s rozmístěním jednotlivých rostlin i zahradních objektů. Skončit u konceptu zahrady se nám ovšem nechtělo. Proto jsme se rozhodli jsme jít ještě dál a zadali vytvoření modelu domu včetně zahrady. Na modelu pracoval Jaromír Zápotocký, pro nějž bylo před zahájením vlastní práce velmi důležité, abychom mu dodali přesná specifika barvy omítek, střechy, venkovní dlažby nebo případného obložení domu dřevem, cihlou či kamenem. Po předání všech potřebných dokumentů jsme obdrželi nádherné obrázky, které najdete v galerii článku, a moc se těšíme, až počítačovou vizualizaci proměníme ve skutečnost.

Kolik koncept zahrady a následné vymodelování stojí?

Koncept zahrady lze pořídit již za 5.990 Kč. Rozhodnete-li se jít ještě dál, můžete koncept převést do podoby modelu. U typových domů G SERVIS CZ zaplatíte za model pozemku s domem 11.990 Kč. V případě individuálních projektů je cena této služby 24.000 Kč. Obě ceny jsou včetně DPH.

TIP: V předchozím článku jsme popisovali 2. fázi vyřizování stavebního povolení. V příštím videu se zajedeme podívat do brněnské organizace Centrum pasivního domu a zeptáme se, co si odborníci myslí o stavbě pasivního domu svépomocí.

Reklama

Otázka

Také plánujete nechat si zpracovat návrh své zahrady profesionálem? Pište do komentářů.

Náklady

Název položkyCena
Model domu a zahrady (individuální projekt)
19 840 Kč
Celkem19 840 Kč
Reklama

Přílohy

Dokončený koncept zahrady
Zahradní scénář - zadávací dokument
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací