Dokončení a vyzvednutí projektové dokumentace

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
21. 1. 2015
2 komentáře
Příspěvek stavebníka
V průběhu tvorby projektové dokumentace jsme emailem dostávali pravidelně v PDF podobě dokončované výkresy, abychom mohli konzultovat případné dotazy, které při projektování vyvstanou. Současně jsme měli k dispozici situační výkresy s umístěním domu na pozemku, díky kterým jsme mohli pomalu začít shánět potřebná vyjádření.

Při jedné cestě kolem Českého Brodu jsem se zastavil na stavebním úřadu, abych si udělal definitivně jasno v tom, koho a o co budeme muset požádat, než budeme moci předložit žádost o stavební povolení. Na pozemku v Rostoklatech nejsou dokončeny rozvody vody a kanalizace a při projektování a usazování domu jsme vycházeli z projektové dokumentace pro tyto IS. Na stavebním úřadu jsme se dozvěděli, že nemůžeme v projektu domu počítat s napojením na IS, které v lokalitě chybí, a jejich výstavba bude probíhat teprve v roce 2015. Za těchto podmínek není možné stavbu povolit. Jediná možnost, která přichází v úvahu, a na které jsme se domluvili, je změnit situační výkres domu a místo napojení na budoucí kanalizaci, zakreslit na pozemek žumpu a nechat vytvořit samostatnou projektovou dokumentaci pro studnu, aby měl dům přívod vody. Zděšeně jsem volal ihned do G SERVISu, kde se finalizoval projekt a ihned objednal projektovou dokumentaci na vrtanou studnu, která se na pozemku bude realizovat maximálně za účelem získání vody pro zavlažování zahrady. Pochopitelně za předpokladu, že se realizace studny pro tento účel vyplatí. Dokumentaci na studnu jsme získali do 10 dnů od objednání a po vyzvednutí všech výkresů jsme se mohli pustit do zajišťování potřebných vyjádření a podat žádost o stavební povolení.

  • Studie domu – 20 dnů
  • Vytvoření návrhů na změnu studie – 10 dnů
  • Úpravy studie – 10 dnů
  • Energetické posouzení domu – 5 dnů
  • Stavební část projektu + profese – 25 dnů
  • Měření radonu – v průběhu tvorby projektu
  • Změna připojení na IS – 10 dnů

Tvorba projektové dokumentace se skládala celkem ze 7 etap, které dohromady trvaly přibližně 80 pracovních dnů. Cena individuální projektové dokumentace pro stavební povolení byla 60.000 Kč dokumentace pro vrtanou studnu 8.500 Kč a cena studie domu 25.000 Kč. Dohromady jsme zaplatili částku 93.500 Kč včetně DPH. TIP: V předchozím videu jsme si povídali s paní Radanou Marešovou ze stavebního úřadu v Českém Brodu o tom, jaké zásady při komunikaci se stavebním úřadem obecně platí, kdy bychom měli úřad poprvé navštívit a jaké dokumenty k získání povolení budeme potřebovat.  V příštím článku se detailně podíváme na postup získávání vyjádření od dotčených orgánů, podíváme se na formuláře, které je třeba k vyjádření vyplnit a prozradíme, jak dlouho nám získání všech kladných vyjádření trvalo.

Reklama

Otázka

Narazili jste při tvorbě projektové dokumentace pro svůj dům na nějaké překážky?  Pište do komentářů.

Náklady

Název položkyCena
Projekt vrtané studny
7 025 Kč
Individuální projektová dokumentace
49 587 Kč
Studie domu
20 660 Kč
Celkem77 272 Kč

Přílohy

PŮDORYS PŘÍZEMÍ.PDF
PŮDORYS POSCHODÍ.PDF
OSAZENÍ DOMU.PDF
ŘEZ.PDF
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací