Volba materiálu pro obvodové zdivo a stropy

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
9. 11. 2014
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Při přemýšlení, z čeho postavit obvodové konstrukce domu a strop, jsme jako prioritu pro rozhodování navrhli využít materiál, se kterým se u svépomocných stavebníků setkáváme nejčastěji.

Při procházení blogů stavebníků na portálu Svépomocí.cz a anket, kterých se stavebníci měli možnost účastnit, jsme rozhodli zvolit pro obvodové, vnitřní nosné zdi, nenosné příčky a strop cihelný systém Porotherm. Konkrétně pro obvodové zdivo broušenou cihlu POROTHERM 30 Profi DRYFIX, tedy cihlu lepenou na pěnu. Naším cílem je postavit svépomocí pasivní dům. Vím, že mnozí odborníci i laici nám budou doporučovat, abychom pro stavbu pasivního domu použili materiál jiný, my ovšem chceme použít právě tento. Stavbu pasivního domu chceme totiž provést právě z materiálu, který vidíme na stavbách svépomocných stavebníků nejčastěji a vyzkoušet, zda je to možné. Vyzkoušet, zda se nám v následujících dvou letech povede s využitím „běžných stavebních materiálů“ pasivní dům svépomocí postavit.

Volba materiálu pro obvodové zdivo a stropy

  Při prvním setkání s Romanem Bustou, ředitelem prodeje a marketingu ve společnosti Wienerberger, jsme zjišťovali, jak máme postupovat, když potřebujeme zjistit přesné množství cihel, překladů a dalších prvků na stavbu našeho domu. Pan Busta nám doporučil, abychom vzali elektronickou verzi své projektové dokumentace a poslali ji společně se svými kontakty na email info@wienerberger.cz Wienerberger nám zdarma do pěti pracovníchdnů vypracuje přesný výpočet materiálu a současně nám připraví cenovou nabídku. Projektovou dokumentaci ve formátu PDF máme kompletně k dispozici a dne 27. 10. 2014 jsme ji poslali firmě Wienerberger pro vypracování cenového rozpočtu a přesného množství materiálu. Jakmile budeme mít nabídku k dispozici, ukážeme vám ji v některém z dalších videí.

Reklama

TIP: V předchozím videu a také v tomto článku jsme řešili cenu oplocení a potřebné povolení pro jeho stavbu. V příštím videu se podíváme na postup vytyčení pozemku. Řekneme si, kdy je dobré na stavbu pozvat geodeta, jak se cena vytyčení počítá, a jak postupovat při výběru geodeta pro svou stavbu.

Otázka

Zkusili jste postavit pasivní dům z pálených cihel? Používali jste cihly se zabudovanou tepelnou izolací, nebo „obyčejnou pálenou cihlu“ jako my? Jak velkou jste použili tloušťku izolace vnějších zdí? Pište do komentářů.

Přílohy

Technický list - cihla POROTHERM 30 Profi DRYFIX
Technický list - stropní systém POROTHERM strop
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama