Oplocení pozemku před stavbou - výběr typu oplocení

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
9. 10. 2014
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Při stavbě předchozího domu jsem byl celkem 3x vykraden. Podle přísloví 3x a dost jsem se teprve po třetí návštěvě zlodějů rozhodl stavbu pojistit. Když byla pojištěna, žádný zloděj se už neukázal…

Stavbu domu v projektu Svépomocí ŽIVĚ chceme pojistit už na samotném začátku, a abychom mohli pojištění uzavřít, je nutné pozemek zabezpečit tak, že ho jednoduše oplotíme. Pro oplocení jsme vybrali firmu PILECKÝ s.r.o. Nejprve jsme uvažovali o standardním čtyřhranném poplastovaném oplocení (drátěnce), ale nakonec jsme se rozhodli pro svařované sítě PILONET HEAVY.

Oplocení pozemku před stavbou - výběr typu oplocení

  Oplotit musíme boční strany pozemku a čelní oplocení v místě budoucí silnice. V zadní části pozemku navazujeme na stávající zástavbu, kde jsou ploty již dokončeny. Před výběrem a samotnou kalkulací plotu jsem změřil výšku sousedního oplocení, která je 180cm. Pro výpočet ceny lze jednoduše na stránkách www.postavsiplot.cz použít přehledný konfigurátor, s jehož pomocí a znalostí rozměrů svého pozemku snadno získáte nejen cenu požadovaného oplocení, ale získáte i přehled kompletního příslušenství, které jako laik v dané oblasti člověk nezná a je to skvělý návod na co nezapomenout. V neposlední řadě známe náklady na oplocení okamžitě.

Reklama
Oplocení pozemku před stavbou - výběr typu oplocení

V konfigurátoru jsem zjistil, že cenový rozdíl mezi běžným čtyřhranným oplocením (drátěnkou) a svařovanou sítí PILONET HEAVY je na boční straně pozemku přibližně 4000 Kč, což při celkových nákladech na oplocení a s vědomím, že oplocení na pozemku zůstane trvale je částka, ktourou jsme se rozhodli investovat.

Oplocení pozemku před stavbou - výběr typu oplocení
Reklama

Řešili jsme také, jak efektivně oplotit čelní stranu pozemku po dobu stavby. Provést již nyní finální oplocení by bylo velmi nebezpečné z důvodu pohybu těžké techniky na stavbě a hrozbě možného poškození plotu.

Oplocení pozemku před stavbou - výběr typu oplocení

  Zdeněk Pilecký, majitel firmy PILECKÝ s.r.o. nám doporučil použít mobilní panely s šířkou 3,5m, které se usadí do betonových patek a svorkami se sešroubují dohromady. Cena jednoho panelu vychází na přibližně 1.400 Kč s DPH a předpokládám, že po dokončení stavby budou panely snadněji prodejné dalšímu staviteli, než kdybychom na čelní stranu zabetonovali sloupky s drátěnkou, po skončení stavby je vytrhali ze země a zkusili prodat.  Než budeme moci zahájit stavbu oplocení (na novém pozemku, který nebyl doposud oplocen), je nutné zajistit si souhlasy sousedů, obce a podat na stavebním úřadu záměr pozemek oplotit (žádost o územní souhlas). Po konzultaci se stavebním úřadem by podanou žádost měli stihnout vyřídit do 14 dnů.

Reklama

TIP: V předchozím článku jsme si ukázali, jak jsme měřili hodnotu radonového indexu na našem pozemku. V příštím videu se podíváme na materiál, který jsme si vybrali pro obvodové a vnitřní zdi a stropy. Zjistíme, jak postupovat při kalkulaci množství a ceny materiálu, a kdy je nejlepší čas materiál objednat.

Otázka

Jaký typ oplocení plánujete použít pro svůj pozemek a domluvili jste se se svým sousedem na rozdělení nákladů za společný plot? Pište do komentářů.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama