JAK JSME POSTUPOVALI PŘI HLEDÁNÍ POZEMKU?

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
9. 9. 2014
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Prvním krokem při hledání pozemku bylo stanovení priorit, které by měl splňovat. Protože v době, kdy jsme hledali pozemek, byla již známa studie domu (což není zcela standardní postup, neboť většinou se studie připravuje až na konkrétní pozemek) bylo třeba při výběru hledět také na místní stavební regulativy, který umožní plánovaný dům postavit.

Stávající studie domu byla jednou z priorit, ale určitě nebyla jediným kritériem, které výběr pozemku ovlivňovalo.

Důležitá u pozemku byla dostupnost do centra hlavního města a to více možnostmi než pouze automobilem. Mnozí mi potvrdí, že dojíždění autem do a z centra města z okrajových částí, není v ranní a odpolední špičce zcela komfortní.

JAK JSME POSTUPOVALI PŘI HLEDÁNÍ POZEMKU?
Reklama

  Důležitou roli hrál tedy vlak. Věděli jsme, že dům by měl být situován na východ od Prahy.

Mnozí odborníci se nám snažili doporučovat bydlení na západní straně od hlavního města. Já jsem ovšem kromě jiného argumentoval tím, že pokud bydlíte na východ od města při dojíždění do práce Vám ráno a odpoledne nesvítí do očí sluníčko :-) Napadlo Vás to někdy :-) :-)

Vzali jsme mapu, zakreslili vlakové zastávky a měli vybrány konkrétní obce, ve kterých můžeme pozemek hledat. Následně jsme navštívili realitní servery a hledali pozemky pouze ve vybraných obcích.

Reklama
JAK JSME POSTUPOVALI PŘI HLEDÁNÍ POZEMKU?

  Kromě hledání prodávaných pozemků na internetu jsme se do vybraných obcí dojeli podívat i osobně a v Úvalech se nám podařilo najít pozemky, které doposud nebyly nikde nabízeny, ale splňovali všechna naše kritéria výběru. Napadlo nás zjistit, komu patří a zeptat se majitele, zda by chtěl pozemky prodat a za kolik?

K zjištění majitele jsme využili Nahlížení do katastru nemovitostí, pomocí mapy našli konkrétní čísla pozemku a pomocí čísla pozemků zjistili majitele. Těm jsme napsali dopis (katastr nabízí jen korespondenční adresu) a majitelé se nám opravdu ozvali, ale cena, za kterou pozemek chtěli prodat, byla mimo naše možnosti.

Reklama
JAK JSME POSTUPOVALI PŘI HLEDÁNÍ POZEMKU?

  Koupě pozemku trvala déle než jeden rok. Co bylo důvodem tak vleklé koupě, se spolu s dalšími podrobnostmi dozvíte ve videu.

TIP: Neviděli jste pilotní díl SVÉPOMOCÍ ŽIVĚ? Podívejte se na něj v předchozím článku ZDE. A příště se podíváme na vybraný pozemek a prozradíme, proč jsme se rozhodli právě pro něj.

OTÁZKA

Jak jste postupovali při hledání pozemku Vy? Jaká jste si stanovili kritéria? Piště prosím do komentářů.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací