OBRAZEM: Na sobotním workshopu nejvíce zaujala „motyka na cihly“

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
27. 7. 2015
0 komentářů
OBRAZEM: Na sobotním workshopu nejvíce zaujala „motyka na cihly“
Příspěvek stavebníka
V sobotu 25. 7. 2015 se v rámci výstavby domu v projektu Svépomocí ŽIVĚ uskutečnil další workshop, na kterém si mohli budoucí stavebníci vyzkoušet zakládání první řady zdiva do vyrovnávací malty a zdění broušených cihel na pěnu Dry Fix.

Na workshop dorazili lidé, kteří plánují stavbu z podobného materiálu i ti, kteří teprve přemýšlejí z čeho stavět nebo rekonstruovat svůj dům. Mnoho dotazů v úvodu se týkalo zdění na pěnu. Dle mého názoru stále pro tento způsob výstavby panuje značná nedůvěra a obava „co to udělá za 10, 50 nebo 100 let“. Protože bylo poměrně větrno, mohli jsme hned v první ukázce vyvrátit panující mýtus, který by se dal obecně shrnout „když fouká, nedá se zdít, protože pěna ulétne“. Návštěvníci byly svědky toho, že pěna nikam neodlétne, pokud je cihla předem řádně navlhčena. Osobně jsem zažil doposud jediný den, při kterém pěna občas z cihly odlétla. V tomto případě se nejednalo o běžný vítr, ale o vítr, před kterým varovali všechny meteorologové. Asi největší zájem vzbudili přípravky na zvedání cihel. První přípravek byl originálem, který je možné zakoupit a druhý, mnou pracovně nazvaný „motyka na cihly“ byl vyroben svépomocí. Oba fungovali výborně. Ukázku najdete ve videu.

VIDEO

Workshop byl vysílán online. Záznam najdete na adrese https://www.youtube.com/watch?v=MWyKE6DRVqc (kvalita odpovídá online přenosu z místa stavby)

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama