Volba komínového systému do pasivního domu

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Kategorie: Komín
15. 4. 2016
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Komín do pasivního domu není zcela standardní požadavek. Mnozí odborníci nás od tohoto požadavku zrazovali, ale my jsme se nedali a řekli si, že to zkusíme. Zadali jsme do vyhledávače požadavek na komín do pasivního domu a objevili Schiedel ABSOLUT.

Řešení nadstřešní části komínu

Dvě plnohodnotná podlaží domu v kombinaci s 35° sklonem střechy znamenají vysoký komín. Zjišťovali jsme, jaké ideální řešení nadstřešní části komínu je vhodné pro naši stavbu. „Pro řešení nadstřešní části můžeme použít několik způsobů. V každém případě při takovéto výšce komína doporučujeme zateplit komín v prostoru, který je ochlazovaný, zejména tedy v exteriéru. V tomto případě bych doporučil dvě řešení. Jedno řešení s použitím komínového pláště prefabrikovaného, pod který vložíme 5 cm nebo 6 cm minerálně vláknité izolace. Obdobně dobrým způsobem je systém použití pouze vlastně zateplovacího systému. V tomto případě to má tu výhodu, že můžeme sladit povrch toho zateplení, povrch té omítky s omítkou objektu a zase nám to tvoří harmonický celek.“ říká Jiří Vrba.

  • Spotřebič, který bude ke komínu připojen (typ, výkon, používané palivo)
  • Technologie výstavby RD (zděný dům, dřevostavba,…)
  • Charakter objektu (pasivní dům,…)

Podle těchto parametrů svého domu by měl následně být vybrán odpovídající komínový systém. „V každém případě je třeba volit kompletní systém. A to systém, který je sestavený opravdu z kvalitních a certifikovaných prvků. Srdcem každého komína je vložka, v tomto případě keramická vložka, a v poslední době se setkáváme s tím, že i na našem trhu bohužel jsou k dispozici výrobky od různých výrobců východní provenience a tyto výrobky nejsou vždy dokonale spolehlivé a dokonale bezpečné.“ doplnil Jiří Vrba, technický ředitel společnosti Schiedel. Více informací najdete na stránce www.AbsolutniKomin.cz. TIP: V předchozím videu najdete záznam z workshopu, na kterém jsme rozmisťovali nosníky a pokládali MIAKO strop. V příštím videu uvidíte založení a vyzdění komínu Schiedel ABSOLUT v prvním nadzemním podlaží.

Reklama

Otázka

Plánujete do svého domu použít komín? Podle čeho komín vybíráte Vy? Své příspěvky pište prosím do komentářů.

Náklady

Název položkyCena
Komínový systém Schiedel ABSOLUT (výška:10,7 m)
52 987 Kč
Celkem52 987 Kč

Přílohy

Cenová nabídka – komín Schiedel ABSOLUT
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací