Zapůjčení stropních stojek pro podepření MIAKO stropu

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Kategorie: Strop
27. 1. 2016
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
Pro konstrukci stropu v 1.NP jsme zvolili „skládačku“ v podobě POT nosníků a MIAKO vložek. Než bylo možné začít s pokládkou a rozmisťováním POT nosníků, museli jsme nejprve sehnat stojky (podpěry), kterými bude možno strop podepřít.

Stavebníci v této etapě vybírají zpravidla ze dvou možností. Tou první je nákup kulatin, které se na stavbě přesně nařežou a podle potřeby vypodloží klíny nebo zapůjčení profesionálních vzpěr. Tento postup jsme zvolili při realizaci stropu my. Z projektové dokumentace jsme vzali výkres MIAKO stropu, který zpracoval statik firmy Wienerberger a poslali ho do půjčovny strojů a nářadí Stavebnin DEK. Půjčovna nám nechala zpracovat rozmístění podpor pro dům a garáž, a současně vypracovala cenovou nabídku na 30 denní pronájem.

Podle výkresu rozmístění a počtu jednotlivých vzpěr i nosníků jsme vše objednali, a nechali zavést na stavbu. Vzpěry je nutné rozmístit ideálně ještě před rozmisťováním POT nosníků, aby nedošlo k jejich prohnutí. Nabídku, kterou jsme dostali na 30 denní pronájem vzpěr, si můžete stáhnout v příloze tohoto článku.

TIP: V předchozím článku se dozvíte, ja jsme dělali překlady Porotherm nad okna a dveře. V příštím videu se podíváme na přípravu MIAKO stropu a POT nosníků. Zeptáme se statika Iva Petráška na rozdíl mezi MIAKO stropem a betonovými panely.

Reklama

Otázka

Budete stropní stojky půjčovat v půjčovně, nebo si nařežete vlastní z dřevěných kulatin? Své příspěvky pište prosím do komentářů.

Náklady

Název položkyCena
Doprava stojek
2 900 Kč
Zapůjčení stojek
15 520 Kč
Celkem18 420 Kč

Přílohy

Plán rozmístění stropních stojek v 1.NP
Nabídka na pronájem stropních stojek
Kladečský plán – MIAKO stop v 1.NP
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací